Vad är Heucherella?

June 16

Den växtsläkte x Heucherella är en mänsklig skapat släktet. Botaniker ackreditera den till Alan Bloom, en engelsk växtförädlare som korsade växter från släktet Heuchera, eller coralbells, med växter från släktet Tiarella eller foamflowers. De resulteväxt hybrider är generellt små, vintergröna växter som trädgårdsmästare väljer för sina färgstarka bladverk och blommar stjälkar. Generellt olika sorter varierar i härdighet och färg hållbarhet; Därför, trädgårdsmästare behöver forskning växterna innan de köper dem.

Tekniskt sett är namnet xHeucherella eller x Heucherella. Generellt i botaniska skrifter, experter använder universellt x för att beteckna att en anläggning är en hybrid. X innan anläggningen namnet anger att anläggningen är resultatet av en korsning mellan växter från två olika släkten. I detta fall både Heuchera och Tiarella tillhör Saxifrage familjen. Ofta människor eliminera x, särskilt icke-växt skribenter eller kopiera redaktörer; båda stavningar är acceptabla.

Generellt trädgårdsmästare odla x Heucherella växter för att de fett ådrade blad. Vanligtvis bladen har sju till nio lober runt kanterna på hjärtformade eller ovala blad. Beroende på hybriden, varierar bladfärg kraftigt från ljusa färger som gult till djupare greener, och vissa har en frostig utseende, såsom sorten rosa frost lövverk. Markeringarna följer oftast ven linjerna och kan variera från mörkare gröna till brons till rött, speciellt maroons. I genomsnitt är det bladverket endast cirka 10 inches (25 cm) höga och breda.

Blommorna av x Heucherella växter stiga vanligtvis högt ovanför bladverket på avlövade stjälkar som kan mäta upp till 18 inches (ca 45 cm) hög. De styva stjälkar är oftast rödbrun, brun eller rödbrun, och knopparna matchar ofta stjälken färg. Generellt, blommorna är små, klockformade, och rosa eller vitt och kan blomma hela sommaren, beroende på sort. De flesta av blommorna är ungefär en fjärdedel av en tum (6 mm) i diameter eller mindre. De bärs i korta, lösa vippor - grenade stjälkar med de yngsta blommorna vid spetsen.

Beroende på sort, x Heucherella växter kanske inte hardy i områden med hård frost. Vanligtvis de trivs i regioner som har tempererade klimat där det finns tydliga årstider, men inte extrema temperaturer. De flesta av de sorter lever inte i områden där det inte finns en sval eller kall vinter. Även om de oftast tenderar att föredra partiell skugga, vissa sorter gör bra i soliga områden.

En av de populära sorter, H. tiarelloides, har större blad än många x Heucherella växter. De kan mäta mer än 3 inches (ca 7 cm) lång, medan många sort bladen är mellan 1,5 och 3 inches (4 och 7 cm) långa. Ibland hybridkraftverk med ljusfärgade eller gula löv tenderar att förlora sin speciella bladverk färg och färgen återgår till vanlig grön. Landscapers forskning oftast en hybrid prestanda historia innan plantera den.

Odlare växt x Heucherella hybrider som mark omslag och kantväxter och som prov växter. De är en av de få växter som ofta trivs i skogsmark trädgårdar. Ibland trädgårdsmästare använda den som en behållare anläggning. Odlare propagera växterna genom uppdelning av utlöpare.