Vad är Polystyren styrelse?

June 10

Polystyren styrelse är ett styvt skummaterial tillverkat av polystyrenkulor. Styren, en petroleum biprodukt, är den huvudsakliga komponenten av polystyren. Den finns i olika densiteter och har flera program i hemmet, kommersiella och industriella marknader. Det används ofta som isolering. Polystyrenskivor kallas också skum styrelser eller pärla styrelser.

De två vanligaste typerna av polystyren är expanderad polystyren (EPS) och extruderad polystyren (XPS). EPS processen innebär att blanda oexpanderade polystyren pärlor med ett flytande bindemedel. Blandningen hälldes i en form och upphettas för att expandera polystyrenpärlorna. Tryck anbringas på formen för att komprimera de expanderande kulorna och avlägsna mycket av det bindande medlet. Skivorna hårdnar som polystyren svalnar.

XPS process använder kondense polystyrenpärlor. En gas injiceras in i de kondenserade pärlor för att skapa en skumartad blandning. Blandningen hälls sedan i en form och fick tid att härda. Den härdade polystyren skärs sedan i styrelser. EPS och XPS styrelser har ibland en beklädnad av papper eller folie appliceras på färdiga styrelsen att förhindra vattenabsorption.

Både EPS och XPS styrelser har liknande egenskaper. Tjock polystyren styrelse är lätt nog att vara lätt att hantera ännu tillräckligt stark för att hantera att bli trampad på. Det är lätt att skära, ristade, och slipas. Skivorna kan målas eller laminerade. Polystyrenskivor hålla sina former och upprätthålla integritet, även när skuren i intrikata mönster.

Det höga isoleringsvärde och enkel installation gör polystyren ombord ett populärt isoleringsmaterial. Polystyrenskivor används också för att tillverka hobby flygplan och surfingbrädor. Hantverkare använder polystyren att utforma arkitektoniska modeller och mönster former. Display brädor är ofta gjorda av tunna polystyrenskivor. Vissa kommersiella skyltning använder bokstäver skurna ur polystyren ombord.

Beroende på dess tjocklek, kan brädan skäras med en laser, en varm tråd eller en rakkniv kniv. Programmerbara lasermaskiner används för att skära kommersiella skyltning bokstäver och intrikata mönster. Varmtråds- skärning innebär att skicka en elektrisk ström genom en tråd eller remsa av metall tills den är varm. Tråden eller metallbandet förflyttas därefter genom polystyren ombord, vilket gör snittet genom smältning av materialet. Tunna polystyrenskivor kan skäras med rakkniv knivar.

Polystyrenskivor inte miljövänligt, även om ansträngningar görs för att förbättra sina långsiktiga effekter. Skivorna är bara något biologiskt nedbrytbara, och de kan ta hundratals år att brytas ned helt. Det tar nästan lika mycket energi för att återvinna polystyrenskivor som det gör för att göra dem. Vissa polystyren återvinns effektivt i hårda plaster, såsom engångsmuggar och bestick.

  • Polystyrenskum - ofta förknippade med isolering - kan användas för att göra ark av styrofoam och andra skumskivor.
  • Polystyren används ofta för att göra surfbrädor.
  • Polystyren används för att skapa arkitektoniska modeller.
  • Artister använder stela, men mångsidig polystyren ombord.