Vad är Heavy Equipment Hauling?

July 15

Tung utrustning dragande är transport av stora, besvärliga utrustning såsom traktorer, grävmaskiner och väghyvlar. Denna typ av maskiner används i konstruktion, lagerhantering och sjöfart. Det kan inte köras på den öppna vägen för långa sträckor och kräver professionell transport om den behöver flyttas mellan avlägsna platser och arbetsplatser. Speciella färdigheter krävs för att hantera tung utrustning på lämpligt under transporten för att hålla utrustningen säker och skydda andra människor på vägen.

Öppna trailers är ett alternativ för tung utrustning dragande. Besättningarna kan driva utrustningen upp en ramp och på sängen för lastning, var noga med att placera den på lämpligt sätt. Vikten måste distribueras med omsorg för att balansera trailern väl och förebygga problem. Det måste också fastspänd ner för att förhindra rörelse i transit. Om det finns farhågor om väderskador, kanske skyddande folie användas för att täcka utrustningen så att den kommer att stanna säkert på vägen.

Slutna vagnar kan också användas för vissa typer av tung utrustning dragande. Storleken på utrustningen kan göra detta omöjligt om det är särskilt skrymmande. Slutna miljöer kan vara bättre i hårt klimat eller regioner där det finns farhågor om stöld eftersom de lätt kan säkras med utrustningen inuti. Antingen öppna eller stängda, behöver att släp särskilt utformade för tung utrustning dragande, som kan hantera den höga vikten i transit, och lastbilen används för att dra släpet måste också vara lämplig.

Förare som arbetar inom detta område kan behöva särskild utbildning innan de kan gå på den öppna vägen. Tung utrustning dragande innebär laster med obekväma viktsfördel samt släpvagnar som tenderar att sitta lägre till marken. Det tar tid att anpassa sig till dessa arbetsförhållanden, och det finns risk för olyckor eller skador om föraren ISNA € t försiktig på vägen. För aktiviteter som svarvning och kurvtagning, särskilda försiktighetsåtgärder är nödvändiga för att förebygga problem med lastbil, släp, och hookup.

Företagen som erbjuder tung utrustning dragande normalt betalt efter avstånd och komplexitet lasten. Vissa erbjuder en dellast alternativ för företag som inte har en hel trailerâ € s värde av utrustning. Detta kan hjälpa företag att spara pengar, även om jobbet kan ta något längre på grund av de olika pickup och utlämningsställen. Utrustning kan levereras till arbetsplatser eller lastas på båtar och tåg för transport till andra slutdestinationer.

  • Olika typer av lastbilar används för utrustning dragande på land.
  • Tung utrustning dragande används inom byggande, lagerhantering och sjöfart.