Hur att beskriva din Banking till Quicken 2012

June 29

Om du inte har använt Quicken före eller börjar från noll, den första gången du startar Quicken 2012, visar programmet en hemsida som innehåller en stor Kom igång knappen (ungefär) mitt på skärmen. Genom att klicka på Hämta igång knappen kan du ge information om ditt primära checkkonto och dess aktuella saldo.

Hur att beskriva din Banking till Quicken 2012

Identifiera det finansiella institutet - vanligtvis en bank - genom att skriva din institutions namn i textrutan.

När du skriver visas Quicken en lista över finansinstitut som matchar det du har skrivit hittills. Ju mer du skriver, desto kortare listan över möjliga matchande institutioner.

Berätta Quicken om du vill hämta transaktioner direkt från din bank eller ange transaktioner manuellt.

Om din bank ger tillgång till Internet till ditt bankkonto - och många banker gör - Quicken vet. Och som ett resultat, Quicken försöker inte-så-subtilt driva dig till bara greppa data från bankens hemsida.

Om du ser din bank listade och du vill använda Internetbank, markera banken och klicka på Nästa.

När du klickar på knappen Nästa, visar Quicken annan version av Lägg ditt primära lönekonto fönster, som ber för användarnamn och lösenord krävs för att få tillgång till ett bankkonto elektroniskt. För att ladda ner transaktioner och saldo information direkt från din banks hemsida, måste du lämna denna information. När du lämnar denna information, klicka på knappen Anslut för att testa användarnamn och lösenord.

Hur att beskriva din Banking till Quicken 2012

Om du inte vill använda Internetbank riktigt än och är glada att börja långsamt och gå manuellt i början, klicka på Advanced Setup hyperlänk till längst ner i den första Lägg ditt primära checkkonto fönstret.

Quicken kommer inte riktigt tro att du är modig nog att ignorera sin starka råd att bli digitala och så visar en annan Lägg ditt konto fönster Primär Kontroll som ger alternativknappar som du kan använda för att ange att du vill hämta transaktioner eller att du vill mata in transaktioner manuellt.

Välj Jag vill ange Mina Transaktioner manuellt knappen.

Quicken får inte komma in i denna Internetbank grejer om Quicken kan berätta att din bank inte stöder Internetbank.

Hur att beskriva din Banking till Quicken 2012

Berätta Quicken det namn du vill använda för checkkonto.

Du gör det genom att skriva ett namn i Kontonamn / smeknamn textrutan. Dessutom, om de får välja, klicka på en av alternativknappar som kan visas under Kontonamn / smeknamn textrutan för att ange om du använder det bankkonto främst för affärs ekonomi, privatekonomi, och så vidare.

Förresten, så långt som kontonamn går, kan du vara så allmänt eller så specifik som du vill. Men korthet är en dygd här, så vara kortfattad: Quicken använder ditt kontonamn till etikett grejer inom Quicken fönstret och på Quicken rapporter. Om du använder en lång kontonamn, får namnet inte alltid passar på rapporter och skärmar.

Hur att beskriva din Banking till Quicken 2012

Ange slut kontoutdrag dagen genom att hänvisa till ditt kontoutdrag.

När du ger Quicken med ett namn och allmän beskrivning av kontots transaktioner, klicka på Nästa och Quicken visar ett annat konto inställningsdialogruta som frågar om kontots slutade uttalande datum och slutar uttalande balans. Ange datum för din senaste kontoutdrag i meddelandet Slutdatum textrutan. Detta datum, förresten, är framåt som du kommer att börja använda Quicken.

Ange datum MM / DD / ÅÅÅÅ eller MM / DD / ÅÅ mode.

Ange slut kontoutdrag balans genom att hänvisa till din senaste kontoutdrag.

Denna balans är vad visas på ditt kontoutdrag. Denna balans är också den summa pengar på ditt konto på dagen du börjar din ekonomiska journalföring. Om du har $ 4,16 i ditt lönekonto, typ 4.16 i meddelandet Ending Balance textrutan.

När du har skrivit kontoutdrag balans, klicka på knappen Nästa för att fortsätta röra sig genom kontoinställningarna.

I slutändan kommer du att se ett fönster som ger knappar du kan klicka på för att börja använda Quicken och lägga till ytterligare bankkonton och även kreditkortskonton.

Om du har flera andra bankkonton som du vill ställa in i Quicken, upprepa föregående steg för varje konto. Klicka bara på knappen som refererar till att lägga ett annat bankkonto.