Vad är en tavla Joiner?

December 28

En platt Joiner är ett verktyg för träbearbetning som används för att skära en smal slits i ett trästycke. En trä kex, en liten bit av komprimerat trä som vanligtvis oval, limmas in i denna kortplats så att hälften av kexet sticker ut. Halv av kexet limmas sedan i en slits i ett andra stycke av trä och bildar ett fast förband mellan de två. Plate snickerier ofta kallas kex snickerier grund av de små, trä kex som är ryggraden i den fogningsmetod.

De mest populära kex storlekar är # 0 kex som mäter 5/8 tum (1,58 cm) bred och en 3/4 inches (4.44 cm) långa, # 10 kex som mäter 3/4 tum (1,9 cm) bred med 2 1 / 8 inches (5,39 cm) lång och # 20 kex som mäter 1 tum (2,54 cm) bred och 2 3/8 inches (6,03 cm) långa. Plattan snickare bladet är 4 inches (10,16 cm) i diameter och Kakorna storlekarna bestäms genom att variera arc storlekar av bladet. En platta snickare kan skära slitsar för att rymma alla kex storlek.

Plate snickerier började i Europa 1955. Uppfinnare av en schweizisk möbelsnickare och ingenjören Herman Steiner, var den ursprungliga plattan snickare utvecklats mest av en slump som ett sätt att gå spånskivor snabbt och enkelt. Han grundade Lamello Corporation och började marknadsföra den första plattan snickare i Europa. Marknadsföring ingår småningom USA och Kanada, men verktyget och metoden inte fånga på mycket snabbt. Med tiden amerikanska träarbetare såg skönheten av en sådan enkel sammanfogning.

När Lamellfräsar blev populär i USA och Kanada, beslutade amerikanska tillverkare verktygs att komma in på spelet och utvecklas billigare modeller av sina egna. Utformningen av verktyget är ganska enkel. De flesta verktygstillverkare redan producerat en 4 tums (10,16 cm) kvarn och helt enkelt ändrat designen genom att lägga en justerbar nedmatning staket som är i stånd att gripa beståndet medan det skärs för att minska halk och miscuts. Bladet som används är en liten karbid-sågklinga som är modifierad för att passa kvarnen spindeln.

Damm och skräp samling åstadkommes via en dammpåse som är ansluten till en utloppshålet på verktyget. Verktygstillverkare lagt till en liten ändring till steget staket för att göra dammuppsamling mer bekvämt för användaren. Vid kapning mjukare träslag som furu, kan dammuppsamlingssporten bli tilltäppt och bör rensas innan du fortsätter arbetet med plattan snickare. Uppsamlingspåsen ska tömmas efter varje användning för att hålla den ren och klar.

Det finns många kvalitet lim på marknaden som används regelbundet av träarbetare. Varje dag trälim är ett effektivt alternativ när du använder en platta snickare. Polyuretanlim skummar upp med tillämpning av en liten mängd fukt; skummet arbetar sig in i skrymslen och vrår som ingår i ett kex gemensamt. Båda limtyper skapa ett starkt band som, med hjälp av kexet, kommer att pågå under lång tid.

  • Plate snickerier började i Europa under 1955.