Hur väljer jag mellan SaaS-leverantörer?

October 25

En programvara som tjänst (SaaS) företag säljer tillgång till en mängd olika program för företag och organisationer. Denna metod för IT-tjänster leverans har ökat stadigt i popularitet på grund av det minskade behovet av investeringar i infrastruktur, hårdvara eller personal dedikerad datorstöd. Det finns fyra punkter att tänka på när man försöker välja mellan SaaS-leverantörer: servicenivåavtal, systemfunktionalitet, timmar av tillgänglighet och pris.

Dollarn värde och omfattning av tjänster tillgängliga från SaaS-leverantörer brukar överskrida gränserna för en vanlig beställning. De flesta företag slutföra en upphandlingsprocess, till exempel en begäran om förslag (RFP) eller begäran om information (RFI), för att hjälpa till i urvalsprocessen. Organisatoriskt synvinkel dessa processer tvinga kunden att allvarligt tänka på de tjänster som krävs från SaaS leverantör. I en vanlig RFP process, ger kunden detaljerade specifikationer och tillåter potentiella leverantörer att lämna ett skriftligt svar för granskning och urval.

Oavsett vilken process som används kommer alla SaaS-leverantörer ger ett skriftligt servicenivå (SLA) där de tjänster som skall köpas beskrivs i detalj. Granska SLA från minst tre olika företag för att få insikt i de alternativ som finns, säljarens förmåga att uppfylla grundläggande krav och kundservicen. Dessa svar kan vara ganska ordrik, men att investera tid och ansträngning är det enda sättet att göra ett välgrundat, saklig beslut.

Under en komplex urvalsmjukvaruprocess, är det ganska lätt att bli distraherad av alla möjligheterna. Gör en lista över alla de programfunktioner som krävs, och en separat lista med funktioner som skulle vara trevligt, men är inte nödvändigt. Skriv ut en separat lista för alla SaaS-leverantörer, och ange vilka funktioner finns i den föreslagna lösningen. Ignorera alla funktioner som inte ingår i dessa två listor. Detta är ett bra sätt att se det slutliga urvalet kommer att möta dagens behov och inte bara framtida sådana.

Öppettiderna för tillgänglighet är en avgörande fråga när man tittar på olika SaaS-leverantörer. Kontrollera tidszon informationen och se till att det ges skriftligt. Många företag kommer att erbjuda 24-timmars tillgång till en avgift. Kontrollera vilken tidszon säljaren använder för att se till att det inte finns några överraskningar. Kom ihåg att inte bara när användarna kommer att behöva tillgång till systemet, men även när det kommer att bli nödvändigt för arbeten som ska utföras vid obekväma arbetstider.

Alternativen prissättning från SaaS-leverantörer kan vara fast eller baserat på användning. Ett fastprisuppdrag är för en viss summa pengar för de tjänster som anges i SLA. Användning driven prissättning är baserad på transaktionsvolym, antal registrerade användare eller totala ekonomiska värdet av verksamheten. Recensera detta aspekt av kontraktet i detalj och slutföra en intern analys för att avgöra vilken metod som är den mest kostnadseffektiva.