Tio saker du kan göra idag för att främja lycka

March 13

Du måste arbeta för att uppnå lycka - den större och mer konsekvent ansträngningen, desto större eventuell belöning. Här är tio enkla, effektiva strategier som, om du gör dem en del av din dagliga rutin, kommer att hjälpa dig att nå ditt mål om ett liv fullt av positiva känslor.

Tänk på dessa viktiga punkter som recept, tänka på dem som de tio hemligheter till ett lyckligt liv, tänker på dem som de tio budorden av lycka, tänk på dem ändå du vill - bara till att du svänger tänker till handling!

 • Upprätta och hålla sig till en morgonritual: Din morgonritual kan innebära att utöva, meditera, be, komma ihåg alla de saker du har att vara tacksam för, eller skriva medkännande noter till familj och vänner i nöd.
 • Ät en hälsosam kost: En hälsosam kost är en källa av energi och näringsämnen, som båda bidrar till fysiskt och känslomässigt välbefinnande.
 • Övning: Om du inte får tillräckligt med motion, har du mindre energi och uthållighet att arbeta på att uppnå lycka. De enkla uppgifter i det dagliga livet blir sysslor, och ingen ser fram emot att göra sysslor! För att återansluta med livsglädje, har du att få din kropp flytta igen på ett sätt som går utöver din normala dagliga rutin.
 • Få tillräckligt med sömn: Sömn är viktigt att hälsa och lycka. Ändå miljontals människor lider av akut och kronisk sömnbrist. Barn behöver cirka tio timmar per natt. En tonåring behöver åtta till nio timmar. Vuxna kräver sju till åtta timmar.

  Seniorer kan klara sig på ungefär sex timmar om de inte är ovanligt aktiv - till exempel att göra en hel del fysiskt arbete eller fortsätta att arbeta heltid i sin pensionering år. (Seniorer tupplur ofta minst en gång under dagen, vilket innebär att de kan klara sig med lite mindre sömn på natten.)
 • Meditera: Meditation är den äldsta tekniken som människan känner till för att producera ett tillstånd av inre lugn och avkoppling. Alla religioner inkluderar meditation, i en eller annan form, som ett primärt sätt att uppnå en andlig anslutning. Den har en mängd olika medicinska fördelar - lägre blodtryck, minskad muskelsmärtor, förbättrad sömn - förutom att leda till förbättrad självkänsla och en allmän känsla av välbefinnande.
 • Gör en andlig anslutning: Det spelar ingen roll vilken religion man tränar, eller om du faktiskt anser dig religiösa alls. (Massor av människor tror på sig själva som andliga, men följer inte någon särskild religiös tro). Det viktiga är hur ofta du gör det andliga sammanhang. Forskning har visat att bara visa upp på en gudstjänst av något slag en gång i veckan skär dina odds för att utveckla hjärtsjukdom bokstavligen i hälften. Nu finns det något att glädjas åt!
 • Var tacksam: Tacksamhet är en av de identifierbara viktiga ingredienser för att uppnå lycka. Först dina behov är nöjda och då är du tacksam - det är hur det är tänkt att fungera. Men för många olyckliga människor, det är inte fallet. De befinner sig varken nöjd eller tacksam för vad livet har gett i vägen för materiella saker eller möjligheter.
 • Tänker och känner med medkänsla: Alla världens religioner och alla verkligt stora siffror i mänsklighetens historia har en sak gemensamt: De undervisar, predikar och exemplifiera medkänsla. Moder Teresa, Gandhi, Jesus, och Martin Luther King Jr alla var mästare i medkänsla.
 • Ge en hjälpande hand: Vad har du gjort på sistone för att hjälpa någon annan? Du behöver inte vara en riddare i skinande rustning. De enklaste sakerna räknas också.
 • Ha ett sinne för humor: Lätta upp! Försök att inte ta livet så allvarligt. Sätt ett leende på läpparna. Inte bara läsa sidan sporter i tidningen - läs komikerna! Avsluta dagen med att lyssna på din favorit sent komiker. Spendera lite tid med en vanvördig vän, någon som har en hälsosam respekt för absurditeter i livet. Enligt Bibeln (eller The Byrds), "Det finns en tid att skratta och en tid att gråta." Kontrollera att du har den rätta balansen mellan de två.