Vad är en Scofflaw?

April 6

En scofflaw är någon som upprepade gånger och medvetet bryter mot lagen, eller ignorerar juridiska kallelse till domstol och andra förfaranden. Många människor använder ordet för att hänvisa till mindre brott, liksom parkerings kränkningar och nedskräpning, reservera "outlaw" för någon som begår grövre brott. Att ignorera lagen är oftast inte ett mycket klokt drag, även när lagarna verkar mindre, eftersom upprepade brott kan leda till en häktnings och allvarliga böter.

Historien om ordet är ganska intressant. Det uppstod under en tävling som hölls under förbuds att beskriva människor som kränks lagarna mot alkoholkonsumtion. A $ 200 $ (USD) Priset väntade vinnaren, och eftersom detta var en stor summa, en flod av poster kom in. Bland 25.000 poster, "scofflaw" blev klar favorit, och det meddelades 1924. Två människor faktiskt inlämnats "scofflaw" till tävlingen, och de delas priset mellan sig. Den nybildning fastnat, i skarp kontrast till andra tävlingar under eran som var tänkta att mynta varaktiga tillägg till det engelska språket.

Enkelt bryta mot lagen inte gör någon en scofflaw, såvida han eller hon är medveten om att lagen överträds. En scofflaw kan också göra narr av lagen, eller förringa det, med argumentet att lagen i fråga är meningslös eller oseriöst. I tätorter kan scofflaws ignorera parkeringsrestriktioner, undvika att betala bussbiljetten, eller släppa skräp på gatorna i stället för att deponera det i en soptunna. På landsbygden, scofflaws hastighet, misslyckas med att hålla sina hundar, inte använda säkerhetsbälte och nedgång att licensiera sina skjutvapen.

Skatte resisters kan också hänvisas till såsom scofflaws, som kan andra människor som är djupt engagerade till personlig frihet. Vissa människor kan faktiskt själv identifiera som scofflaws, avvisar regeringens kontroll över sina personliga liv. Dessa personer kan också tänka på sig själva som ikonoklaster, med argumentet att de förkastar lagen eftersom de är innovatörer. Många själv identifierade scofflaws avstånd från outlaws som begår allvarliga betydande brott som mord, mordbrand och storslagen stöld.

Valet att en scofflaw sker på personlig risk. Många scofflaws väljer sina strider dåligt, snarare än försiktigt väger deras handlingar och stödja dem med sunt resonemang. Till exempel är valet att undgå bussresan tillsammans med en rejäl böter för det första brottet i många områden i världen, och upprepade brott kan leda till andra allvarliga påföljder. Likaså med parkeringsförseelser, vilket kan avsluta med scofflaw bil beslag i en stad mycket tills han eller hon betalar för att släppa det.

  • "Scofflaw" kan hänvisa till någon som kullar.