Kontrollera om och eliminera Utkast

October 26

Har du någonsin befunnit dig i soffan på en kall natt, redo att titta på din favoritfilm på TV, bara för att bli distraherad av kalla luftströmmar? Det går inte att koncentrera sig på filmen tomten, snart stoppa DVD-spelare, avstå titta på filmen och i stället tillbringa resten av kvällen undersöker källan till kalldrag.

Om du upptäcker att ditt hem är dragiga, är det mer än bara en olägenhet. Utkast orsakad av luft kommer in genom lös fönster- och dörrtätningar och illasittande isolering inom väggar och runt rören, kan höja kostnaderna för dina energikostnader. Följ dessa riktlinjer för att kontrollera och eliminera utkast i ditt hem och ta besväret, samtidigt sänka dina räkningar:

  • Dörrar. Inspektera alla utanför dörrkarmar, inklusive trösklar. När jag står i vårt kök och titta på vår dörr under dagen, kan jag se dagsljus mellan tröskeln och dörren. Att skära ned förslaget under vintern och för att rädda förlusten av kall luft under sommaren, vi placera en rullad filt i botten av dörren. Optimalt dock tröskeln bör bytas ut.
  • Windows. Undersök alla fönster för utkast. Håll en fjäder framför ramen för att upptäcka vindar och täta eller installera gummilister som behövs för att skära ned förslaget. Se till att inte täta fönstret permanent stänga dock. Fönster behandlingar med lager kan också vara på modet och inte bara funktionella. Häng tunga draperier eller gardiner på dragiga fönster, med hjälp av flera lager, om det behövs.
  • Öppen spis. Om du har en öppen spis, kontrollera drag runt enheten. Kontrollera att rökkanalen är helt stängd, förutom när du har en brand brinnande. Om du inte använder din eldstad, proppa spjället med isolering eller en rullad trasa.
  • Utanför Install. Storm fönster istället för skärmar eller ersätta gamla fönster med energieffektiv, dubbel- eller trippel spröjsade fönster.
  • Luftkonditione. Under kallt väder, ta bort fönster luft. Även om du täcker luftkonditioneringen, kan kall luft fortfarande cirkulera genom ventilationsöppningarna. Demontering av maskinen och stänger fönstret kan enkelt eliminera utkastet.

Några andra åtgärder för att eliminera utkast inkluderar isolerande vindar och krypgrunder, avstängning oanvända rum, installera plastfolie över windows (både inne och ute), med hjälp av täta runt takarmaturer såsom lampor och fläktar, tätnings ventiler och rörledningar, och tätar sprickor runt torktumlaren vent.