Vad är Hospitality Yield Management?

August 19

Yield ledningssystem är datorprogram eller system som ändrar priserna på varor baserade på tillgång och efterfrågan av specifika produkter. En gästfrihet avkastnings ledningssystem ändrar priserna på gästfrihet varor som efterfrågan ökar. Denna typ av programvara används ofta i att sälja hotellrum, hyrbilar och flygbiljetter. Detta verktyg ändrar automatiskt priserna när verkliga eller förväntade lagerförändringar.

Besöksnäringen gör pengar genom att sälja varor och tjänster till en lönsam takt. Det är viktigt för dessa företag för att få högsta möjliga pris, vilket är vad gästfrihet yield management gör. En bil hyra byrån är ett exempel på ett hotellföretag som använder denna typ av finansiella verktyg. När fler bilar finns att hyra företaget har råd att sälja dem till lägre pris. Som inventering minskar priset går upp eftersom det finns mindre tillgängliga inventering för att sälja.

Det en många typer av finansiella hanteringsverktyg som används inom besöksnäringen, men en av de mest lönsamma är gästfrihet avkastnings ledningssystem. Dessa system använder historiska data och trender för att fastställa framtida krav på produkter. Detta hjälper företag bestämmer minimipriset för att sälja varor ett år i förväg, vilket är avgörande för resor orienterade företag som har högsäsong eller högre krav under speciella årliga evenemang.

En gästfrihet yield management system använder en enkel algoritm som är baserad på historiska trender och utbuds- och efterfrågeekonomi. Varje typ av gästfrihet verksamhet har en ändlig uppsättning tillgängliga inventering. Dessa företag vet när de kan ta ut högre priser på grund av särskilda händelser och säsongens trender. Yield management driver den högsta möjliga pris genom att använda denna typ av historisk information.

Mardi Gras är ett bra exempel på en årlig händelse i USA som orsakar en högre efterfrågan på gästfrihet tjänster. Under denna tid lokala företag i staden New Orleans kan hyra bilar, hotellrum och säljer mat på premier eftersom kunderna har begränsade möjligheter att välja mellan. Besöksnäringen förstår dessa trender och laddar högre priser för tjänster under dessa topp säsongens händelser.

De flesta stora flygbolagen har en form av gästfrihet yield management som hanterar priset på flygbiljetter. Detta system gör att biljettpriserna för att fluktuera fram till den sista dagen av en flygning. Flygbolag erbjuder även rabatterade priser på biljetter som köps veckor i förväg eftersom detta hjälper dem att se alla tillgängliga platser säljs. Som planet sätena blir färre priserna på de biljetter ökar, varför flygbiljetter är dyrast när köpte dagen av en flygning.

  • I USA, är Mardi Gras en årlig händelse som orsakar en högre efterfrågan på gästfrihet tjänster.
  • Flygbolag använder gästfrihet yield management programvara för att beräkna priset på passagerarbiljetter.