Vad är Pearled Grain?

May 20

Pärlgryn korn är spannmål som har polerats för att ta bort dess yttre skikt, som kallas kli. Du kan också höra pärlgryn korn kallas polerat korn eller helt enkelt pärla korn. De flesta marknader säljer pärlgryn korn, både i bulk och i förpackningar, och specifika pärlgryn kan även beställas direkt via producenter specialitet. Det finns ett antal sätt att begagnade pärlgryn korn i matlagning, och detta spannmål har vissa fördelar och nackdelar jämfört med andra former av spannmål.

Pärlgryn korn är i huvudsak ett steg ner från fullkorn, spannmål som har sitt kli, groddar, och frövita intakt. Efter pärlgryn korn produceras, kan det malas till gryn, mjöl, flingor, och en mängd andra produkter, beroende på efterfrågan på dessa produkter. Liksom hela korn, kan pärlgryn korn användas i soppor, pilafs och sallader, och det kan också användas som en sida för allt från grytor till stek.

En distinkt fördel med pärlgryn korn är att det kockar mycket snabbare än fullkorn, eftersom den saknar den täta kli. Det är också mörare än hel säd, med en mindre seg konsistens, och smaken är mer milda. För människor som tycker att hela korn för nötliknande och aggressiva, kan pärlgryn korn vara ett trevligt sätt att integrera korn av någon form in i dieten.

Emellertid är pärlgryn korn mycket lägre i fiber än hela korn, eftersom det fiberrika kli har avlägsnats. Pearl spannmål har också mindre näringsvärde än fullkorn, och vissa producenter faktiskt komplettera sin pärla spannmål för att komma runt det här problemet. Kockar som är oroliga fiber kan välja att blanda pärlgryn och fullkorn i en skål, eller att strö jord kli över en färdig maträtt att lägga fiber.

Att laga pärlgryn korn vanligt, bör kornen sköljas, indränkt i några timmar, och sedan sjuda i tillräckligt med vatten för att täcka upp för 20 till 40 minuter, beroende på kornet och blötläggningstiden. När kornen kokas till ömhet, kan de användas i en mängd olika sätt; De kan läggas till sallader, till exempel, eller blandas med olika smak delges som en sida skålen. Pearl korn kan också kastas in soppor och grytor, formas till kakor och stekt, läggas till bröd, eller lätt klädd och äts rakt.

Pearl spannmål är mindre sannolikt att förstöra än fullkorn, men det är fortfarande kapabel att gå dåligt. Det bör förvaras på en sval, torr plats i lufttäta behållare, och höll inte mer än sex månader till ett år, beroende på kornet. Om du tycker att säden kommer att hållas runt längre än så, frysa det för att hålla det fräscht.

  • Pärlgryn korn kan malas till gryn.
  • Korn, en typ av spannmål.