Hur väljer jag det bästa Limpa bröd?

January 20

Limpa bröd är ett traditionellt svenskt bakverk som innehåller en lång lista med starka, kryddiga smaker. Det är traditionellt sött, men innehåller lakrits toner av fänkålsfrön, sötman av apelsinjuice och melass, och den skarpa krydda kummin och rågmjöl. Några recept finns också mörka toner från snabbkaffe, men detta är ett modernt tillägg till receptet. När du € re välja en limpa limpa bröd, du bör normalt läsa ingredienserna etiketten, lukta brödet, och väger den i dina händer. Alla dessa saker bör hjälpa dig att bestämma hur brödåtgärder när det gäller färskhet och kvalitet.

En av de första saker du bör göra när du väljer limpa bröd läses ingrediensförteckningen. De bästa bröd ska innehålla en kombination av rågmjöl, bulgur och vitt mjöl som bas. De kryddor i brödet bör omfatta apelsinskal, spiskummin, kummin och anis eller fänkålsfrön. Listan doesnâ € t behov av att vara exakt, men alla dessa smaker bör normalt vara närvarande i brödet. Om du € re allergiska mot vissa kryddor, eller om du ogillar vissa smaker, läsa ingrediensförteckningen kan också hjälpa dig att hitta en limpa bröd variation som uppfyller dina behov.

Nästa sak du bör normalt göra när man väljer limpa bröd är luktar det och försiktigt pressa den med händerna. Vissa bagerier lägger ut mycket färskt bröd. Om du bor nära ett bageri som detta, är din bästa insats för att gå tidigt och plocka upp en limpa bröd som fortfarande är varm. Varmt bröd bör avge de blandade dofter av mörka råg, fruktiga apelsiner, och kryddig sötma. God limpa bröd bör normalt lukta detta sätt även om det ISNA € t varmt, dock. Bröd som inte längre har en stark doft har troligen suttit på hyllan ett tag. Det är nog säkert att äta, men inte längre har en frisk smak.

Försiktigt klämma brödet kan också hjälpa dig att upptäcka dess kvalitet. Välgjorda limpa bröd bör ha en hård skorpa som sprakar något när du trycker på den. Skorpan ska vara tillräckligt tunn för att ge vika när den pressas, avslöjar en mjuk, svampig inre lager. Denna typ av bröd skålar ofta vackert, vilket ger en härligt söt motvikt till salta frukost kött som bacon eller korv.

Vägning av limpa bröd i dina händer bör hjälpa dig att göra ditt slutgiltiga beslutet om vilken limpa är bäst. Den råg och bulgur i brödet allmänhet göra det tät, bör så äkta bröd känner tungt i händerna, men inte så tung att det känns som du € re hålla en tegelsten. Brick-liknande bröd kan vara torr, medan glatt vägande bröd bör ändå vara relativt färska.

  • Den bästa limpa bröd bör köpas färska från ett bageri.