Vad är rollen av CPM i Online Advertising?

November 4

Kostnad per mille (CPM) är ett online-marknadsföring element som refererar till hur mycket reklam kostar ett företag per 1000 visningar. Denna term används oftast med intryck reklam, där businessâ € s banner visas på en webbplats och verksamheten debiteras för varje 1.000 visningar eller annonsvisningar. CPM i reklam på nätet också används för att mäta hur mycket andra reklamfordon kostar, så att företaget känner till de mest effektiva sökord för att bjuda på. En annan roll CPM i reklam på nätet är kostnadskontroll, särskilt med nya företag, så att företaget inte överutnyttjas sin reklambudget.

CPM i reklam på nätet är en term som används oftast med intryck marknadsföring, där ett företag provisioner antingen en reklam nav eller enskild webbplats för att visa businessâ € s fana. Till exempel, om en hemsida säger företag kan marknadsföra på webbplatsen för $ 5 $ (USD) CPM, då hemsidan säger verksamheten kommer att ha sin annons visas 1000 gånger för $ 5 USD. Detta är mycket enklare än att säga varje annons kostar $ 0,005 USD och ger verksamheten en mycket bättre grepp om vad det är att spendera. Det uppskattas att cirka 1 procent av alla online-användare kommer att reagera på en annons, så detta gör 1000 ett bra nummer för affärsanalytiker att arbeta med.

Medan CPM i reklam på nätet brukar paras med intryck marknadsföring, även det kan kopplas ihop med andra marknadsföringsmetoder så företagen vet hur mycket de spenderar. I kostnad per klick (CPC) reklam, betalar verksamheten för annonsklick; Detta talar om för verksamheten vad det spenderar per klick, men det är orealistiskt att tro att varje användare kommer att klicka på annonsen. Analytiker vanligtvis mäta hur ofta en annons klickas och företag använder detta för att bjuda på det mest effektiva sökord. Om en annons kostar $ 2 USD per klick och det beräknas att annonsen kommer att klickas 20 gånger av 1000, då CPM är $ 40 USD.

En av de primära roller CPM i reklam på nätet är kostnadskontrollen, särskilt för nya företag. Om en online-verksamhet har en liten budget för marknadsföring, då det inte har råd att spendera pengar om det inte ser resultat och det kan bara köpa flera tusen visningar. Genom att bara köpa flera tusen, och inte ha annonsen ständigt springa, kommer verksamheten att kunna nå många potentiella kunder utan att överskrida sin budget. Detta låter också affärs uppskattning och planera för onlineannonsering kostnader.

  • CPM reklam innebär placering av reklam på en webbplats.