Hur väljer jag det bästa blomvas?

March 12

De två viktigaste sakerna att tänka på när man väljer en blomvas är höjden och styrka av stjälkarna och storlek av blommorna. Antalet blommor spelar också en roll; till exempel, visar en enda blomma ser bäst i en knopp vas. Hur blommorna kommer att visas - oftast tätt packade i en halvcirkel form, blossade eller står rakt - spelar en roll i att använda ett visst format vas. Att välja rätt vasen gör blommorna att se sitt bästa.

Utvärdera längden och hållfastheten av stjälkarna liksom storleken av blommorna när man väljer en blomma vas. En bukett blommor med höga tunna stjälkar är bäst i en hög vas med en öppning som kurvor inåt så den känsliga stammar är stagade. Blommor med stark, lång och tjock stjälkar vanligtvis ser bäst ut i Taller vaser. En enda blomma med en lång stjälk, oavsett dess styrka, ser bäst i en knopp vas.

En kort blomvas är oftast bäst för visning några blommor eller fluffiga blommor. För att visa bara ett fåtal blommor med tunna stjälkar, till exempel en liten gäng prästkragar, kommer en kort vas med en smal hals att hålla stjälkarna från att bryta. En kort runda vas balanserar väl ut med några fluffiga blommor, såsom nejlikor eller hortensior. En liten grupp av korta skaft tätt packade blommor ser bäst på kort fyrkantiga, runda eller cylindriska vas.

När du väljer en blomvas, balansera storleken och formen på vasen med hur blommorna kommer att visas kan framhäva sin skönhet. Rundade blommor, såsom nejlikor och rosor, ser oftast bäst när de visas något tätt packade och formas i en halvcirkel på kort till medelstor rundad vas. Större buketter ser bäst ut i en tall blossade vas så det skapar en bred display. Blommor som är cylindrisk formad och stå rakt, såsom tulpaner, ser bäst ut i en cylindrisk formad vas.

Den blomvas är inte bara ansvarig för att hålla blommorna, men för att se till att de ser så nära perfekt som möjligt. Många kommer att välja en klar eller vit vas i motsats till en färgad man så färgen på vasen inte kommer att kollidera med färgen på blommorna eller distrahera från deras skönhet. När du köper blommor från en webbplats eller butik, är det oftast bäst att välja vasen verksamheten antyder - de blommiga designers levererar oftast det bästa alternativet för att visa upp blommorna.

  • En vas med blommor.
  • Blommor med kortare stjälkar uppmaning till kortare vaser.
  • Florister har oftast olika former och storlekar av vaser på sig att arrangera blommor.