Vad är Knopp och Tube Ledningsdragning?

August 21

Ratt och röret ledningar är en stil av elektriska ledningar som går tillbaka till slutet av 19-talet. Ratt och rör (K & T) ledningar var en av de första allmänt använda metoder för att ge el till bostäder i USA och andra länder, och tillät husägare att njuta elektrisk belysning i hemmet för första gången. Medan detta ledningar stil fortfarande kan hittas i bostäder som byggdes före 1940, har det till stor del ersatts av modernare elsystem.

I en knopp och röret ledningar, är enkla trådar löper genom hemmet innanför väggar eller tak hålrum. Varje tråd är skyddad av ett keramiskt eller porslinsröret när den passerar genom balkar och andra byggnadselement. För att fästa trådarna på väggarna, elektriker använde en keramisk knopp, som hade ett utseende som liknar en rulle av sytråd. Tråden var virad runt ratten och sedan vredet spikades på väggen. Med hjälp av denna installationsteknik, skulle installatörer kunde garantera tråden hålla åtskilda från byggkomponenter, vilket bidrog till att minska risken för elbränder.

Många av rattarna används i ratten och röret ledningar hade ett spår som kör runt i centrum för att hålla tråden på plats. Andra hade breda kanter som bidragit till att förhindra tråden glider av ratten. Slutet på vredet kan placeras platt mot väggen, och en spik hamrades in i den andra änden för att fästa ratten på plats.

Under slutet av 19 och början av 20-talen, knopp och röret ledningar var en av de enda sätten för den genomsnittliga familjen att få el till hemmet. Medan mer avancerade ledningsmetoder existerade på den tiden, de var så dyra att de var opraktiskt för de flesta familjer. Så länge trådarna i detta system lämnades avslöjats, skulle de lätt avleda överskottsvärme, och risken för elbränder fortsatt låg.

Idag, K & T ledningar är ofta som en negativ egenskap, och många tror att det är farligt. Medan ratten och röret ledningar kan ha ett dåligt rykte i vissa områden, är den här typen av ledningar inte i sig farligt. Om ledningarna är fortfarande i gott skick efter år av användning, kan det ofta hållas på plats och används för att driva moderna hem.

Naturligtvis moderna ledningsmetoder är ofta mycket säkrare och utgör en betydligt lägre risk än äldre ratten och röret ledningsdragning. Denna typ av ledningar är särskilt farligt i hem med blåst in isolering, eftersom kontakt mellan trådarna och isolering kan leda till bränder. Hem med knopp och röret ledningar är ofta helt enkelt inte upp till uppgiften att driva moderna apparater, eller hanterar de höga elektriska kraven från den moderna familjen. Många byggnormer kräver husägare att uppdatera äldre ledningar som en del av en renovering eller hem förbättring projektet. Dessutom kan försäkringsbolagen neka täckning för villaägare tills de ersätter K & T ledningar med säkrare, mer moderna elektriska system.