Vad är Penne alla Vodka?

September 13

Penne alla vodka är en pastarätt med en krämig tomatsås. De primära ingredienserna brukar penne pasta, som är långa rörformade nudlar liknar Ziti eller rigatoni, konserverade eller färska tomater, vodka och grädde, även om det finns nästan oändliga variationer och valfria ingredienser. Receptet kallas ofta italienska, även om tomat grädde såser är oftast en amerikansk uppfinning och är populära i restauranger över hela USA. Penne alla vodka kan vara ett snabbt och enkelt alternativ för middag eller ett bra sätt att använda överblivna vodka från en fest. Liksom många pastarätter, är det viktigt att koka nudlar ordentligt, eftersom de är basen av måltiden och påverka dess totala kvalitet och smak.

När du gör pasta, är det en bra idé att börja värma vattnet innan förbereda såsen så att det kommer till en koka i god tid. Vissa kockar lägger salt eller olivolja till kokvattnet för att ge smak och förhindra fastnar, men ordentligt kokt pasta är oftast inte kladdig. Medan pasta konsekvens är en fråga om personlig smak, efter förpackningens anvisningar för matlagning tid kommer vanligtvis att resultera i al dente pasta, vilket är något seg och fast.

Penne alla vodka recept börjar vanligtvis med sauteeing vitlök i olivolja eller smör, även om det är viktigt att titta vitlök noga för att undvika överkokning. Det bör vara uppvärmd för bara några minuter tills doftande, eftersom det snabbt kan bränna och bli mycket bitter. För en lättare vitlökssmak, bör en kock krossa hela kryddnejlikor och koka dem, men ta bort dem före servering. Vid denna punkt en mängd kött, inklusive, bacon, parmaskinka, eller kyckling, kan läggas till pannan.

Konserverade eller färska tomater läggs efter vitlök och kött för att bilda basen av vodka sås. Tomater konserverade kan hackas eller mosade i pannan, medan nya celler kan skalas, seedade och hackade i lagom stora bitar. Dessa ingredienser bör sjuda tills tomaterna att brytas ner och bilda såsen. Vid denna punkt, är vodkan sätts och får koka i ett par minuter tills alkoholen lukten är borta. Då kocken sänker värmen och sakta lägger krämen. Kocken väcker sedan såsen ofta på denna punkt, eftersom grädde såser kan bränna snabbt.

Vid denna punkt, några kockar dränera pasta och häll såsen ovanpå, medan andra lägger penne till potten av sås så det kan absorbera mer av smaken. Precis innan servering, kan penne alla vodka ska garneras med färska örter som basilika eller persilja. Parmesanost kan blandas in i skålen eller passerade vid bordet.

  • Färska basilikablad används ofta för att garnera penne alla vodka.
  • Vodka, som används för att göra penne alla vodka.
  • Penne nudlar används i penne alla vodka.
  • Sauteeing vitlök är en av de första stegen i att göra penna alla vodka.