Vad är glutenfri alkohol?

March 22

Gluten fri alkohol inte innehåller proteinet, gluten. Detta protein finns i spannmål, inklusive alla former av vete, korn och råg. Havre, medan inte innehåller gluten själva, har nämnts som agitatorer av glutenallergi.

För friskt matsmältningssystem, är förekomsten av gluten inte ett problem. Men vissa lider av celiaki (även känd som Celiaki). Celiaki, medan ofta till som glutenallergi, är faktiskt en auto-immun sjukdom. Det betyder, att när en person med celiaki äter gluten, deras tarmar reagerar som om gluten anföll kroppen. Detta förvärrar tarmarna gör att kroppen inte kan absorbera näringsämnen i maten. Inte bara denna reaktion orsakar obehag, kan det vara mycket farligt och kan orsaka anemi, kronisk trötthet, diarré, irriterad tarm, migrän, och kraftig viktminskning.

Av denna anledning är det viktigt för glutenintoleranta personer att vara vaksamma när de äter och dricker, speciellt på restauranger och barer. Vanligtvis kommer restauranger gärna be kocken om en maträtt innehåller gluten. Emellertid där drickande beträffar bör Celiacs vara medveten om vad som är glutenfri och vad som är gluten full.

Alkoholhaltiga drycker är ofta gjorda av spannmål, och därmed bör Celiacs alltid noggrant undersöka innehållet före konsumtion. Generellt viner av alla sorter (vita, röda, steg, och mousserande) är en säker, glutenfri alkohol val. Vin kylare, å andra sidan, är inte säker för Celiac, som korn-malt i dem innehåller gluten.

Destillerade sprit allmänhet glutenfri också. Till exempel, rom, konjak, vodka, grappa, cider, champagne, tequila, sake, och skotsk whisky, är alla vanligtvis säkra för konsumtion. Destillationsprocessen avlägsnar vanligtvis gluten.

Öl är den mest problematiska drycken när vi letar efter glutenfria alkoholalternativ. Oftare än inte, är öl tillverkade av knappt malt, och är därför mycket agitera. Men det finns företag som ägnar sig bryggglutenfria öl substitut. Bards Tale Beer tillverkas i USA, och Green i Storbritannien, säljer sådana produkter.

Även moderlut kan namnges glutenfri, är det möjligt för innehållet ändras. Därför när vi letar efter glutenfri alkohol, är det viktigt att alltid kontrollera ingredienserna innan du dricker. Det är bättre att förebygga än att hamna i smärta.

  • Vodka, som används i en skruvmejsel, typiskt glutenfri.
  • Grappa är en glutenfri alkoholhaltig dryck.
  • Destillerade sprit som skotsk whisky är oftast fria från gluten.
  • Kontrollera alltid ingredienserna i drinkar innan du dricker.
  • Tequila anses allmänt som en glutenfri alkohol.
  • Havre är en typ av spannmål gräs.
  • Vodka är typiskt glutenfri.