Vad är en Pack Goat?

April 6

En förpackning get är ett sällskapsdjur som används för att transportera laster för människor; de ofta används för att transportera växel på vildmarks resor. Kastrerade hanar från de större raserna är vanligtvis perfekt för detta ändamål. En frisk pack get kan bära omkring 25 procent av sin egen vikt och har en låg påverkan på miljön när den färdas genom. Pack getter är billiga att ta hand om och lätt att träna så länge de är utsatta för människor från en ung ålder.

Djur har använts som dragdjur genom historien, och getter har domestice av människor för tusentals år. Getter sägs vara idealiska flockdjur eftersom de är vänliga, hårt arbetande, lojala, och de åtnjuter mänskliga kamratskap. Eftersom många raser är hemma i bergsområden, de anpassade till svår terräng, vilket gör dem väl lämpade att navigera vildmark. De är pigga, säker footed, och kunna föra en moderat belastning, vilket möjliggör deras mänskliga följeslagare att resa lättare.

När du väljer en förpackning get, är en kastrerad hane, även känd som en vädret, från en stor mjölkras ofta det bästa valet. En hona kan också göra en bra förpackning get; eftersom honorna är oftast mindre, kan de inte bära så mycket vikt som en manlig, dock. Vissa ägare känner att en kvinnlig förmåga att ge färsk mjölk på trail gör upp för den mindre lastförmåga. Det är också oerhört viktigt för geten att vara vänlig och alert med en bra disposition.

En typisk vuxen pack get kan bära minst 25 procent av sin egen vikt. När de har fått utbildning och rade, kan många pack getter bära så mycket som 35 procent av sin egen kroppsvikt utan problem. Laster transporteras i speciella förpackningar fastspänd till get back som är utformade för att fördela vikten jämnt. Pack getter tenderar att beta och mumsa vegetation som de reser, minimera påverkan på miljön, eftersom de inte tar en massa mat från något ställe. En annan fördel med sina matvanor är att det är onödigt att packa och transportera mat till dem.

Enligt pack get entusiaster, getterna kostar väldigt lite att underhålla, behöver endast en blygsam skydd, vatten, mat och sällskap. Det rekommenderas att äga minst två getter eftersom de är mycket sociala djur och behöver sällskap. De bör utsättas för mänsklig kontakt från födseln, även kallad prägling, så de kan binda väl med sina ägare. Ägare bör spendera mycket tid med sina pack getter, vilket säkerställer att de är väl utbildade innan du tar ut dem i vildmarken.

  • En vuxen pack get kan bära minst 25% av sin egen vikt.