Vad är Munging?

April 29

Munging är en term som används på Internet, vilket bidrar till att eliminera vissa användningar av din e-post på platser där din e-postadress kan samlas in och användas för att skicka spam, ofta genom program som kallas spam bots. Praktiken innebär att du ändrar din e-postadress så det är antingen ogiltig eller inte ses som e-postadress med dessa robotar. Du kan uttala ordet på två sätt, som rimmade med ordet lunging eller med ett hårt g, såsom i ordet "bland." Ordet mung är en förkortning som står för "mäsk tills ingen bra". Men tech tala eller nerdic använder också uttrycket munge som ett verb, vilket innebär att ändra något så det inte kan erkännas.

Typisk munging kan uppstå på en chatt eller listserve, men bör inte uppstå när du förväntar dig ett automatiserat företag som en Internetbutik för att svara dig om en fråga eller ett köp. Om du vill ge någon din e-postadress i ett munging sätt, skulle du skriva något i stil med: ". Du kan nå mig på Rob på servern dot net" De flesta människor kunde läsa det här för att förstå [email protected] var riktiga e adressen. Andra sätter bindestreck mellan varje bokstav, eller följ .net, .org, eller .com med en .se-spam. En Spambot scanning för e-postadresser oftast tar hela adressen och när man försöker skicka skräppost till adressen, inte kommer att kunna göra det, eftersom det inte existerar.

Det finns vissa regler om munging som du bör vara medveten om. Du ska aldrig munge en adress så att du faktiskt lista någon annans riktiga adress. Det är bedräglig och mycket dålig formen. Dessutom kanske du vill titta på andra sätt att skydda ditt e-postkonto från spam, som att använda spam blockerare och liknande. Om många människor använder munging taktik, det är en ganska säker satsning att hackare kommer att finna ett sätt att skapa program som tolkar typiska munged adresser.

Det finns några som argumenterar starkt mot detta förfarande. Vanligtvis dessa argument kommer från företag som använder spamrobotar för att få e-postadresser. Likaså om du registrerar dig för en Internet-grupp av något slag, kan de förbjuda praxis, särskilt i ditt registreringsformulär. Du bör läsa alla frågor och villkor och avtal för att säkerställa att munging inte otillåten på en webbplats som du vill gå.

I andra fall, dock kan munging vara bara ett sätt att besegra spam, och att motverka användning av din e-postadress fördelas bland många annonsörer. Undervisning barnen att munge och erkänna att det kan vara en mycket bra idé, särskilt på barnens platser. Även dessa är tekniskt övervakas, ger ut ett mail i en chatt innebär det kan plockas upp och används av rovdjur. Munging kan göra det lite svårare. Tekniskt dock ditt barn inte bör ge ut e-postadresser till främlingar i alla fall.