Vad är DVD Duplicering?

February 2

DVD dubbelarbete är den process genom vilken en DVD kopieras, antingen exakt eller i ett komprimerat format. Även om det kan hänvisa till något innehåll kopieras, i allmänhet refererar DVD dubbel specifikt till Kopiera filmer från en DVD till en annan. Det finns många juridiska frågor kring DVD dubbel, och även om det kan vara lagligt om det kopierade materialet inte är under copyright, eller om kopiatorn har rättigheter att kopiera det, ofta engagera sig i DVD duplicering av kommersiella filmer är en form av piratkopiering, och bär tunga rättsliga påföljder.

En DVD är en Digital Video Disc eller Digital Versatile Disc, och är en hög kapacitet lagringsmedium. En en-skiktad dvd rymmer ungefär 4,7 GB av data, medan en dubbellagrad DVD innehar cirka 8.54GB av data. En tredje form, den dubbelsidiga dubbla lager DVD, innehar 17.08GB av data, men detta format är mycket sällsynt. De flesta konsument tomma dvd-skivor håller 4,7 GB data, och de flesta DVD-brännare är enkla lager brännare, medan de flesta kommersiella filmer är närmare 8.54GB och brännas på en skiva med dubbla lager. Som ett resultat, innebär konsument DVD dubbel ofta komprimera video eller ljudspår på en DVD för att möjliggöra en full längd film att passa på en skiva med ett lager.

För konsumenter som söker för DVD dubbelarbete tjänster för att göra många kopior av sitt eget material, det finns ett antal kommersiella tjänster som kan göra detta till ett mycket överkomligt avgift. I siffror större än 500, i själva verket blir DVD dubbel ungefär samma kostnad som cd dubbel, och de metoder som används är mycket lika. Dessa tjänster generellt kan göra mass kopior av data-DVD, video-DVD och ljud DVD.

Helheten av dubbelarbete processen kan göras online via en leverantör, så länge man har en internetuppkoppling med hög hastighet. Man kan utforma en DVD etikett, muff konst, och ange vilken typ av ärende önskas. Materialet som skall dupliceras laddas sedan upp, i allmänhet i en arkiverad format, till en central server, där tjänsten kan komma åt den. Med dessa data för att använda som en mästare, de sedan skriva ut så många exemplar som önskas, med pris raster för större beställningar. För dem utan höghastighetsanslutning är de flesta tjänster också inställda på att acceptera en master DVD via post.

För dem som är intresserade at-home DVD dubbel av personlig material, finns det två huvudsakliga vägar att ta. För mindre körningar en konsument-nivå DVD brännare, såsom de som kommer med de flesta persondatorer, kan vara lämpliga. I allmänhet är dessa DVD-brännare är ett lager, men för lite mer pengar dubbla lager brännare kan köpas i stället, även om det bör noteras att två lager medier är betydligt dyrare än enkelskiktade medier. Beroende på hastigheten på brännaren, duplicera en enda DVD så sätt kan ta mellan 01:40 timmar.

Fristående enheter kan också köpas. Dessa anordningar har i allmänhet en bricka för en master DVD och sedan en caddy av något slag för att hålla en massa mängd tomma DVD-skivor. Tomma DVD matas in i brännaren en efter en, och befälhavaren dupliceras. Även om inte något snabbare än konsumentnivå brännare, eftersom processen är automatiserad maskinen kan lämnas på flera dagar åt gången för att duplicera stora mängder DVD.

  • DVD dubbelarbete tjänster kan erbjuda märkningsalternativ som en del av ett paket.
  • Vissa kritiker hävdar att DVD dubbel negativt har påverkat filmbranschen.
  • Göra otillåtna kopior av filmer för vänner är en form av piratkopiering.