Vad bör jag tänka när man köper läsglasögon?

August 29

Delvis tack vare åldrande baby boomers har läsglasögon blivit en stor affär för glasögontillverkare. Med en mycket stor andel av befolkningen upplever ålderssynthet, förlust av förmågan att fokusera på föremål på nära håll, människor förlitar sig på dessa glasögon mer än någonsin. Det finns många saker att tänka på när man köper dem - det viktigaste är dina speciella förutsättningar och vad du behöver för att använda dem till.

Det finns två huvudsakliga sätt att köpa läsglasögon: på apoteket eller via din optiker. Även om det är alltid smart att ha din syn bedöms av en professionell, många människor har en tillräckligt mindre problem att köpa en "prefab" par glasögon på apoteket. Dessa vanligtvis kommer i en effekt på plus 1 diopter, vilket är den lägsta styrkan, upp till plus 3,5 dioptrier. Deras makt ökar i steg om 0,25 dioptrier. Drugstore läsglasögon är billigt och bekvämt, vilket gör att människor med mindre synproblem friheten att enkelt köpa ett nytt par om de förlorar den gamla, eller att ha flera runt huset och kontoret. En tumregel när man väljer ett par på egen hand är att de är för svag om du måste hålla läsmaterial långt borta, och för stark om du måste hålla det obehagligt nära ditt ansikte.

Optiker hävdar att en storlek passar alla apotek läsglasögon är en dålig lösning. Regelbundna besök hos optiker kommer att fånga några ögonsjukdomar som kräver behandling, och du kommer att vara säker på att få rätt recept. Andra argument mot apotek glasögon är att de är billigare i kvalitet och kan ha brister i linserna. Eftersom prefab dessa är inte skräddarsydda för dina ögon, kan ytan för förstoring inte uppradade till dina ögon, eller du kanske behöver en annan recept i varje öga.

När du väljer ett par läsglasögon, fundera på vad du kommer att använda dem för. Om du gör en hel del utomhus läsning, det finns sunreader glas tillgängliga som antingen polariserad, tonade eller UV skyddad. Folding glasögon är bra för folk i farten, och kan stoppas in i skjortfickan eller liten handväska. Dator glasögon har blivit mycket populära eftersom de är utformade för ytterligare en läsavstånd och har förstoringsområdet högre upp, vilket minimerar behovet av att luta huvudet bakåt för att se genom botten av linsen.

Progressiva glasögon, stöttepelaren i läsglasögon, endast är förstorat i den nedre delen av linserna. Inga-line progressiva glasögon ger samma förmån, men istället för en tydlig linje mellan den förstorade och icke-förstorade området, förstoringen ökar långsamt som du sänker dina ögon. Hälften ramar gör det lättare att se över toppen av ramarna, medan hela bilder ger jämn förstoring över hela området. Med alla typer och stilar tillgängliga, behöver du inte leta länge för att hitta ett par som passar dina behov.

  • Läsglasögon finns i många stilar.
  • Läsglasögon kan köpas på ett apotek.
  • Det är bäst att rådgöra med din optiker för att bestämma vilken styrka läsglasögon är bäst för dig.
  • Människor som gör en hel del utomhus läsning kan dra nytta av polariserade linser.
  • Bära generiska läsglasögon kan skada en persons syn.