Vad är en infraröd ugn?

September 12

En infraröd ugn är en typ av ugn, antingen för användning i en kommersiell eller hem kök eller för industriella applikationer, som använder infraröd strålning snarare än traditionell ledning eller konvektion värme att laga föremål. De är tillgängliga från ett antal olika tillverkare och är ofta byggda för en av flera olika ändamål. En infraröd ugn kan vara en ganska liten hem kök apparaten, en större kommersiell matlagning maskin, eller en stor maskin som används för att "laga" industriprodukter att tillämpa beläggningar, bot och torra material eller för andra liknande användningsområden i kommersiella industriella applikationer.

En av de vanligaste användningsområdena för infraröda ugnar är som ett hem kök anordning avsedd att tillåta en person att laga mat snabbare och enklare än andra typer av ugnar. Ungefär som mikrovågsstrålning, kan infraröd strålning användas för att i princip laga mat från insidan och ut, vilket möjliggör snabbare uppvärmning och matlagning. Minst en typ av infraröd ugn använder också mer traditionella konvektion och ledning för att laga mat också, med hjälp av alla tre typer av uppvärmning för att snabbt laga mat utan och innan.

Tanken bakom en sådan en infraröd ugn är att konvektion och lednings uppvärmning ordentligt ska laga utsidan av maten och börjar laga insidan också. Konvektion och ledning i grunden avser hur värme flyttar och överförs mellan objekt och är de typiska metoder genom vilka mat tillagas i ugn. I en infraröd ugn, är infraröd strålning används för att penetrera maten ungefär som mikrovågsstrålning i en mikrovågsugn. Strålningen börjar matlagning insidan av maten snabbare än i traditionella matlagning tekniker där värmen har att resa från utsidan av maten mot mitten.

Även om denna typ av ugnen fungerar normalt att laga mat snabbare, kan det inte ge vissa textur eller smakelement andra typer av matlagning kan ge. Vissa tester har visat att dessa ugnar kommer att laga en fryst kycklingbröst ganska snabbt och säkerställa en brynt exteriör och en saftig, genomkokt inre. Andra typer av livsmedel, dock gynnas av andra tillämpningar av värme. En biff, till exempel, inte kommer att få textur eller smak fördelarna med direkt värme, såsom en grill när tillagas i en infraröd ugn.

För kommersiella och industriella ändamål, avser en infraröd ugn vanligen till en stor enhet där produkterna placeras ofta för uppvärmning. Denna uppvärmning görs vanligen för att baka på beläggningar, laminatprodukter, bränna bort beläggningar, krympa, och torra olika material. Infraröd ugnar i denna typ av kapacitet tillåter ofta mycket snabbt och exakt värme, och kan kräva mindre energi än andra typer av ugnar. Även en sådan en infraröd ugn kostar vanligtvis ungefär samma som konventionella industriugnar, kan de enskilda delar för byte vara dyrare.