Vad är Epidendrum?

September 5

Epidendrum är ett släkte av blommande växter som innehåller hundratals arter av orkidéer. Namnet epidendrum härstammar från det latinska ordet epi, vilket innebär den, och kvistar, som betyder träd. Detta beskriver träffande den växande vana att de flesta epidendrum orkidéer, eftersom de är växter som växer ovanpå andra växter. Släktet består också av vissa arter orkidéer som växer på stenar och några få utvalda arter orkidéer som växer på marken. Epidendrums är hemma i Mexiko, Centralamerika, säger söder om South Carolina, och vissa länder i Sydamerika, inklusive Argentina.

Generellt epidendrums är hållbara växter som kan odlas i blomkrukor, korkplattor, eller upphöjda rabatter. Ett brett utbud av arrangemang kan skapas med olika storlekar, former och färger epidendrums. Blommorna av epidendrums är i allmänhet mellan 1 och 6 inches (omkring 2,5 till 15 cm) i diameter och kan förekomma som korta lökar, pseudobulber vass-liknande stjälkar, eller käppar. Nästan alla epidendrums har en attraktiv doft och de flesta är färgglada. Beskärning typiskt innebär avlägsnande av gamla blomma spikar och stjälkar vid basen för att förhindra bildandet av korta spikar och en tilltrasslad utseende.

Epidendrums kan frodas i markförhållanden som är mindre än tillräckligt, så någon typ av plantering mix kommer att göra. Det viktigaste kravet för en frisk epidendrum är gödseln. En balanserad gödselmedel främjar generellt tjockare blommor, grönare blad och effektiva rötter. I vissa odlingsförhållanden, såsom minskad belysning, är ett gödningsmedel med en mindre andel av kväve generellt rekommenderas. Epidendrums odlas i svagt ljus med gödsel som innehåller en stor mängd kväve producerar vanligtvis tunna, dinglande utväxter.

En annan faktor när man startar en epidendrum rabatten är temperaturen. Epidendrums är härdiga växter som tål olika temperaturer. Generellt bör dagstemperaturen vara 60-90 ° F (cirka 15-32 ° C), och den nattliga temperaturen bör inte understiga 30 ° F (cirka -1 ° C). I nordliga klimat, bör blommorna flyttas inne vid den första frosten och flyttade tillbaka utanför efter sista frosten.

Pest angrepp och svampinfektioner finns ytterligare problem som är förknippade med växande epidendrums. Bladlöss, sniglar, sniglar, myror och våg skada normalt blommorna och bladen av epidendrum. Roten svampen Rhizoctonia och tobaksmosaikvirus är två infektioner som allvarligt kan skada epidendrums. Generellt är insektsbekämpning tvål används för att skydda epidendrums från insektsskador och svampmedel används för att förhindra svampsporer från att infektera växten.

  • Epidendrum odlas i Argentina och flera andra länder i Sydamerika.
  • Gödselmedel kan förbättra hälsan och utseendet av epidendrum.