Vilka är de bästa Cancer Fighting Foods?

April 22

Cancer är en allomfattande term som används för att beskriva något malign tillväxt som orsakas av okontrollerad och onormal celldelning. Det kan påverka många olika delar av kroppen, och kan orsaka svår smärta, problem med kroppen, eller slutligen döden. Cancer drabbar hundratals miljoner människor över hela världen, och kampen för att slåss olika former av cancer är en av de stora slagsmål i modern medicin. Medan framsteg har gjorts på ett antal fronter, cancerhastigheter fortsätter att vara mycket hög, särskilt i de industrialiserade länderna, och så många människor söker åtgärder de kan vidta i sitt dagliga liv för att minimera deras chanser att utveckla cancer.

Ett bra sätt att skydda mot cancer är att äta massor av cancer kämpar livsmedel. Dessa är livsmedel som innehåller olika föreningar som är kända för att hjälpa till att förhindra utveckling eller spridning av cancer. I vissa fall den exakta mekanismen som inträffar i dessa cancer kämpar livsmedel kanske inte helt klarlagda, men en viss nivå av uppgifter verkar visa ett statistiskt signifikant samband mellan att äta dessa livsmedel och bekämpa cancer. I andra fall länken får inte väldokumenterade, men populära visdom kan fortsätta att hålla livsmedel som bra i kampen mot cancer.

Det finns två huvudämnen som förekommer i cancer kämpar livsmedel som hjälper dem att göra sitt jobb: fytokemikalier och antioxidanter. Fytokemikalier förekommer i växter, och hänvisar till en rad näringsämnen som inte är väsentliga för människors hälsa, men som inte verkar för att främja en sundare systemet. Några av dessa fytokemikalier är så kraftfulla att de har förvandlats till droger. Till exempel är cancer-fighting läkemedlet Taxol härledd från en fytokemiska finns i Stilla idegranen. Antioxidanter bromsa oxidation av andra molekyler, och vissa oxidationsreaktioner kan skada celler och leda till en ökad sannolikhet för cancer.

En av de mest välkända och starkaste av de cancer kämpar livsmedel är blåbär. Blåbär innehåller en kraftfull uppsättning av antioxidanter som kallas antocyanosider, som tros vara till hjälp för att förebygga alla typer av cancer. I själva verket, antocyanosider närvarande de starkaste naturligt förekommande antioxidanter kända. En annan kraftfull antioxidant som finns i bär är ellagsyra, som finns i hallon och jordgubbar. Ellagsyra saktar inte bara oxidationsprocessen, men också saktar reproduktionen av cancerceller, och är särskilt användbart mot bröst-, lung-, blås-, och hudcancer.

Linfrö är en annan av de cancer kämpar livsmedel som ofta ses främjas som en hälso-tillägg. Linfrö innehåller fytoöstrogener, som tros bidra till att förhindra lung-, bröst-, och hudcancer. Vitlök strider också cancer, genom att bromsa eller helt upphör tillväxten av tumörer genom närvaron av en förening, diallyl disulfid, vilket är särskilt potent mot lung-, kolon-, och hudcancer. Vin är också tänkt att hjälpa till att förebygga cancer, liksom vindruvor själva, på grund av förekomsten av resveratrol, som faktiskt stoppar cellskador uppstår, vilket minskar risken för cancer.

Tomater är ett livsmedel såg som mycket fördelaktigt i striderna prostatacancer, på grund av förekomsten av lykopen. Soja, rikt på isoflavoner, är tänkt att hjälpa avvärja lunga, cervix, mage och urinblåsecancer. Och hela klassen av korsblommiga grönsaker, inklusive grönkål, blomkål, kål, och broccoli, innehåller ett brett spektrum av anticancerföreningar, som tros hjälpa speciellt mot kolorektal, prostata, urinblåsa, lunga och magcancer.

  • Citrusfrukter är fullmatat med antioxidanter som hjälper immunförsvaret fungerar korrekt.
  • Tomater sägs vara till nytta för att bekämpa prostatacancer.
  • Kale innehåller många anticancerföreningar.
  • Blåbär är rika på antioxidanter, som kan sänka risken för cancer.
  • Blomkål bör vara en del av en cancer-fighting kost.
  • Vissa studier har visat att resveratrol, en antioxidant som finns i rött vin, kan hjälpa avvärja bröst- och prostatacancer.
  • Tomater är packade med lykopen, vilket kan hjälpa till att neutralisera alltför fria radikaler i kroppen.