Hur Skapa Exakt Skuggor i Google SketchUp 8

April 21

Google SketchUp kan visa korrekta skuggor, en av dess mest användbara funktioner. Lägga skuggor till fristående saker som bord, lampor, och ananas är en mestadels estetisk företag; bara fiol med kontrollerna tills det ser bra ut för dig, och du kommer att vara okej. För att skapa korrekta skuggor, måste du veta vilken tid på dagen, den dag på året, och latitud byggplatsen.

Solens ställning (och därmed ställning skuggor) beror på geografiskt läge, eller latitud. Den skuggan av en byggnad på 3:00 den 5 mars i Minsk är väldigt annorlunda än gjutna av en liknande byggnad, samtidigt för dag, samma dag i Nairobi.

Om du visar skuggor på en modell av en brödrost, geografisk plats förmodligen inte spelar någon roll för dig; skuggorna är bara där för effekt. Men om du försöker att se hur mycket tid din pool däck kommer att spendera i solen under sommarmånaderna, måste du berätta SketchUp var du är.

Du kan geografisk referens din modell (ge det en geografisk plats) på två sätt; vilken du väljer förmodligen beror på om du har en Internet-anslutning till hands:

 • Med hjälp av en geografisk plats snapshot: Om du vet exakt var din modell är tänkt att gå, och du är online, använder denna metod.
 • Använda Model Info dialogrutan: Denna metod är lite mer komplicerat, men det är det enda alternativet om du inte är på nätet.

Det är en ganska enkel process att studera hur solen påverkar ditt projekt. Detta är den roliga delen; Allt du behöver göra är att flytta några reglage.

Hur Skapa Exakt Skuggor i Google SketchUp 8

För att studera hur solen påverkar ditt projekt, så här:

 1. Orbit, zooma och panorera runt tills du har en bra bild av den del av projektet som du vill studera.
 2. Välj Fönster → Shadows att öppna Shadow dialogrutan Inställningar.
 3. Välj Visa / dölj Shadows för att slå på SketchUp sol.
 4. Kontrollera att inställningen för tidszon är korrekt för din plats.

  Om den tidszon du ser i listrutan Tidszon (längst upp i Shadow dialogrutan Inställningar) inte är korrekt, välj en annan.
 5. Skriv en månad och dag in i rutan till höger om Date reglaget och tryck sedan på Enter.
 6. Flytta skjutreglaget Time och tillbaka för att se hur skuggorna rör sig under loppet av dagen.
 7. Välj en tid på dagen med hjälp av Time kontrollerna.
 8. Flytta Datum reglaget fram och tillbaka för att se hur solen påverkar ditt projekt vid den tiden på dagen under loppet av året.