Vad är några olika typer av glasskottar?

April 17

Det finns många olika typer av glasstrutar på marknaden. Vissa bakas in i kon eller cup former medan andra rullade in kon former. Före uppfinningen av glasstrut, skulle folk slicka glass ur rätter som kallas penny slicka glass glasögon, eftersom de behandlar såldes för 1 cent styck. Wafer, svammel, socker och skål är några av de mest populära typer av koner.

Wafer kottar är också ibland kallas tårta kottar. De är ofta lättare i konsistens och tunnare än de andra typerna och görs ibland med tårta mjöl för att skapa en ännu mer delikat sammansättning. Wafer koner kan framhållas eller skålformad.

Svammel kottar är mycket populär sort. De har strukturen som produceras av ett våffeljärn och är vanligtvis rullas och formas till en konisk form. Svammel kottar är ofta tjockt och kan till och med vara dubbelt rullas för extra styrka och tjocklek. Choklad svammel kottar har ofta någon smält choklad till smeten och är mycket mörk färg.

Socker kottar är den sötaste typ av kon som de har mest tillsatt socker. Vitt socker och melass används vanligen för att göra dem, men ibland är brunt socker som används för att producera en något mörkare kon. Som vissa svammel kottar, socker kottar kan också dubbel rullade.

Bowl glass strutar är skålformade. Många människor njuta av denna typ eftersom det ger dem att äta skålen när glassen är klar. Andra nyhet koner kan vara tillgängliga, såsom de formad som en gris tråg.

Innan konformen användes för att hålla glass, det var förknippat med mycket snyggare desserter. I den 18: e århundradet, var konformade bakverk som kallas coronets eller små horn, fylld med frukt krämer och glass för att tjäna på middagsbjudningar. Svammel coronets och smaksatt visp krämer tillkom senare. En italiensk man ansågs ha börjat sälja glass i kottar i Manchester, England, i mitten av 1800-talet. De blev kända som Hokey Pokeys och gjorde den tidigare tjusiga typ av krona till en billig version som kunde säljas på gatan till förbipasserande.

  • En glasstrut.
  • Mjukglass.