Hur gör jag ber Rosenkransen?

October 18

Den radband är bland de mest heliga katolska böner. Termen radband kan avse såväl den uppsättning av böner och uppsättningen av pärlor som är förknippade med den hängivenhet. Ofta bad på begravningar och biktstolar, är radbandet utförs som en meditation. Brukar åtföljas av mysterier radbandet, att be rosenkransen är att berätta liv Jesus Kristus och hans mor, Jungfru Maria.

Följe varje pärla i radband är en bön, med Mysterier och meditationer varvat mellan. Mysterierna talas av en präst och de följer de viktigaste händelserna i romersk-katolska frälsning. Efter mysterierna talas, de ska vara mediterade på medan du tyst eller muntligt be radband. Mysterierna inkluderar de fem Joyful gåtorna, fem Luminous Mysterier, fem Sorrowful Mysterier och fem Glorious mysterier.

Det radband är oftast en cirkulär uppsättning pärlor, med en förlängning av fem pärlor och ett krucifix som sträcker sig från den fullständiga cirkeln. Att be rosenkransen, först börja på krucifixet. Krucifixet representerar korstecknet och Apostleâ € s Creed. För varje bön och meditation av radband, du flyttar händerna upp pärlorna i radbandet, både för att hålla koll på bönen och att följa i traditionen av bönen.

Efter krucifix, den första pärlan representerar Fader vår. Med den andra pärlan är efterföljare att be tre Hail Marys. Denna bön tar upp många av de pärlor av radbandet eftersom att be rosenkransen är att tacka för en viss hängivenhet till ämnet att bön, Jungfru Maria. Efter de tre första Hail Marys, med den tredje pärlan talas det Ära vare Fadern. Den femte pärlan representerar den första Mystery, som ofta talas av en präst. Efter den första Mystery är ett annat skäl till Fader vår.

Nu in i kretsen av pärlor, börjar du radbandet på allvar genom att be tio Hail Marys, under vilken tid du mediterar på första Mystery som just talat. Detta kallas för ett decennium. Den del av pärlor ingås därefter med en annan bön Ära vare Fadern. Den andra Mystery sedan tillkännages, följt igen av Fader vår, ytterligare ett decennium av Hail Marys och Ära vare Fadern. Detta fortsätter under alla fem mysterier en grupp. Enligt påven Johannes Paulus II, är du att be rosenkransen, med olika mysterier, på varje dag i veckan.

  • Be radbandet involverar berätta livet av Jungfru Maria.
  • Den radband utförs som en meditation, ofta på begravningar och biktstolar.
  • Den femte pärlan representerar den första Mystery, som ofta talas av en präst.