Vad är en laserskrivare?

September 28

En laserskrivare är en dator skrivare som använder laserteknik och kan producera högkvalitativa dokument i svartvitt eller i färg, beroende på den enskilda skrivare. Vissa typer av laserskrivare, särskilt kommersiella laserskrivare, kan producera extremt snabb utgång, ibland så snabbt som 200 sidor per minut för svartvita laserskrivare och 100 sidor per minut för en färglaserskrivare. På grund av deras snabba utskriftshastigheten, laserskrivare är populära för användning i både kontoret och hemmet. De flesta professionella kontor äger minst en av den här typen av skrivare.

Till skillnad från en bläckstråleskrivare, en annan populär alternativ för personlig och affärs utskrift, gör en laserskrivare inte sätta bläck direkt på papperet. Istället faktiskt använder skrivaren en laser för att projicera bilden på skrivarens trumma, som bär en elektrisk laddning. De delar av trumman som är exponerade för lasern förlorar sin laddning. De delar av trumman som bibehåller den elektriska laddningen kan plocka upp den torra bläck, även kallad toner, inifrån skrivaren. Detta bläck är därefter fixerad på papperet, med hjälp av värme, som papperet rullar över trumman.

En laserskrivare är en högkvalitativ skrivare som fungerar bra för de flesta kontorsfunktioner. Dock är en laserskrivare i allmänhet begränsad till mindre utskrifter. Detta beror på att hela utskriftsjobb måste lagras inom skrivarens minne så att innehållet i varje sida kan återskapas i den elektrostatiska bilden som produceras på trycktrumman. Däremot en bläckstråleskrivare insättningar små droppar av bläck i rader, så att en stor jobb kan pausas mellan enskilda rader medan skrivaren tar emot ytterligare information om bilden som skrivs ut.

På grund av detta minne begränsning, är en laserskrivare inte ett bra val för utskrift av stora affischer, stora banderoller eller mycket komplicerade utskrifter som kräver en hel del minne. Andra typer av skrivare, vanligtvis med hjälp av en process som liknar den för en bläckstråleskrivare, kan hantera dessa typer av jobb mer effektivt. Dock har förbättrad teknik och förändringar i sättet en laserskrivare bearbetar data för varje enskilt utskriftsjobb aktiverat laserskrivare för att utföra mycket mer komplicerade utskrifter än vad de ursprungligen kunna hantera på 1980-talet, när de först kom i allmänt bruk.

  • Laserskrivare inte aktivt använder en laser på papperet.
  • Laserskrivare.
  • En laserskrivare strax efter utskrift av bilder.
  • Multifunktions laserskrivare.
  • Laserskrivare patron.