Vad är samtal Capture?

October 14

Samtals capture är en teknik enhet som företag och yrkesverksamma kan använda för att hantera inkommande samtal. Den tekniska enhet fångar informationen på den som ringer. Den teknik eller programvara är också en del av marknadsföringen av verksamheten eftersom det gör det möjligt att spåra var samtalen kommer ifrån i sin marknadsföring och annonsering samt att flytta den som ringer via rätt kanaler för försäljning eller marknadsföring tratt.

Till exempel kan en fastighetsmäklare använder olika identifieringsnummer som de tilldelar var och en av deras egenskaper. När agenten inlägg den till salu skylt på gården av fastigheten, skylten omfattar samtals capture telefonnummer som avser det specifika egendom.

När den som ringer ringer samtalet fånga numret, tekniken först samlar namn och inkommande samtal till den som ringer. Detta ger information till agenten eller verksamheten som använder samtals capture program för senare marknadsföringsinsatser och uppföljning. För det andra ger det den som ringer för att höra förinspelad information som avser specifikt till denna egendom.

Programvaran tillåter normalt den som ringer att kringgå denna information om de vill. Vid slutet av meddelandet, har den som ringer möjlighet att tala med agenten, lämna ett meddelande eller vilken annan alternativ agenten väljer att erbjuda.

Samtals capture system och mjukvara kan fungera för någon typ av produkt eller tjänst. Ett annat sätt att använda samtals capture är när man testar de olika formerna av reklam företaget använder. Företaget kan skapa ett samtal capture nummer för en tidning tryckt annons har placerats och sedan tilldela en helt annan call-in nummer för en skylt som de har uppfört på en närliggande motorväg. Programvaran kan också ge ledtrådar till de typer av kunder lockas till verksamheten eller annons, inklusive särskilda riktnummer eller postnummer.

Inte bara kan samtalet capture-systemet se vilka befordran lockar mer uppmärksamhet, men när säljare uppföljning med den som ringer, gör detta också verksamheten för att beräkna sin omvandlingsfrekvens. Med andra ord, gör det för företaget att beräkna hur många av de telefonsamtal som kommer in från samtals capture att företaget kan sälja en tjänst eller produkt.

  • Samtals capture används ofta i affärssammanhang för att hantera inkommande samtal.