Vad är en metod Actor?

July 3

Det är svårt att definiera en metod skådespelare eftersom detta kan innebära så många olika saker. Det finns inte en enda "metod" av vilka aktörer driva denna typ av skådespeleri, och aktörer som identifierats som "metod" kan ha studerat på olika sätt och under instruktörer som skiljer sig signifikant i hur agerar bör eftersträvas. Idén om metoden agerar är inte amerikansk ursprung och kommer i stället från dramatiker som Anton Tjechov och den ryska skådespelaren och regissören Konstantin Stanislavskij. Av den första generationen av metoden agerar instruktörer i USA, som började växa samman på 1930-talet, bara Stella Adler var en student av Stanislavskij, medan andra undervisade olika former av metod genom att anpassa från Stanislavskij koncept.

Den stora rörelse metod agerar verkligen började uppträda i USA i mitten av 20-talet, och sedan fanns det flera instruktörer som undervisade olika typer av metoden. Dessa inkluderar Lee Stras, Stella Adler och Sanford Meisner. En metod skådespelare kunde ha studerat med alla eller några av dessa lärare och kan utöva sin farkost genom en mängd olika metoder. Stras, till exempel, förespråkade många metoder under sin livstid av undervisning.

Den Meisner metoden är ofta en närmast förstås som metod agerar av allmänheten. Meisner trodde att den mest autentiska agerar nåddes när aktörer helt nedsänkt sig i sina karaktärer och agerade i ögonblicket att skapa en verklig respons eller åtgärd enligt imaginära förhållanden. Även en artist agerande på scenen kan tyckas spontan, förlitar sig Meisner metoden på tung förberedelser i förväg, inbegripet övningar med partners och inlärnings linjer genom rote.

Metoden agerar förespråkas av Stras är mer en känsla av analys av en karaktär i kombination med att använda minnen av metoden skådespelaren att informera och fylla en del. Stella Adler tog detta i en annan riktning och bad om ännu djupare karaktär analys. Hon är kanske mest känd för arbetet i några av hennes elever som inkluderar Robert DeNiro och Marlon Brando, båda identifierats som starka metod aktörer.

I huvudsak en uppgift för metoden skådespelaren är att bestämma hur man ska bebo karaktär och fylla honom eller henne med realism genom att använda både analys och känslighet för karaktär och genom att rita på känslor som verkligen från livet. Det finns mindre dom om moral av karaktär och mer en känsla av hur man kan föra denna karaktär till liv i den mest autentiska sättet möjligt. Det är lätt att tänka på "metod agerar" som anställd av skådespelare som Robert DeNiro eller Brando. Antingen i rollen som Vito Corleone eller Gudfadern föra ett fullt genomfört tecken till skärmen.

En annan berömd metod skådespelare är Dustin Hoffman, och faktiskt, en av de bästa utforskning av metoden för filmälskare sker i filmen Tootsie. I öppningssekvensen Hoffmans karaktär visar andra aktörer, och han fortsätter att instruera skådespelare genom filmen med Metod huvudmän, ett sammelsurium av Meisner, Adler och Stras metoder.

Andra skolor har sedan uppkommen som tar vissa aspekter av metoden agerar på hjärtat, men det skulle vara orealistiskt eller oklokt att säga de enda sanna aktörerna är de som är metod aktörer. Massor av aktörer har ingenting att göra med någon av de metod stilar och ändå leverera föreställningar som är skrämmande, emotionella, eller utomordentligt realistisk. Man kan säga att metoden skådespelaren har finslipat vissa metoder för hantverket bygger mest på kanske Stras eller Adlers läror, men det finns många aktörer som är precis lika duktiga och handling genom andra och helt orelaterade medel.

  • Den Meisner metod förlitar sig på massor av förberedelser i förväg, inklusive inlärnings linjer genom rote.
  • Metod agerar använder tekniker såsom förnuft och minne för att uppnå realism i att agera.
  • Aktörer måste ha huvudet skott.
  • Metod agerar kräver användning av verkliga känslor.
  • Ett frimärke med ett porträtt av Konstantin Stanislavskij, skaparen av Stanislavskij-metoden för skådespeleri.