Hur gör jag en Virka kudde?

January 10

En virkad kudde kan lägga till en unik, hemlagad touch som komplimanger någon dekor. Det vanligaste sättet att göra en virkad kudde involverar crocheting ett grundläggande block sy på framsidan av en existerande kudde. Om du inte vill använda en befintlig kudde, kan du också virka två identiska block, sy dem tillsammans, lägga ett foder, om så önskas, och stoppa dem med poly fyllning. En grundläggande fyrkantig kudde har en enkel, okomplicerad konstruktion som gör det perfekt för en början Crafter. På grund av sin ringa storlek, är en virkad kudde ett bra projekt för att ta med dig när du är på språng.

Det första steget är att bestämma vilken typ av kudde att göra. Det finns oändliga varianter av kuddar för olika ändamål - accent kuddar för ditt vardagsrum, täcker standardstorlek kudde för sovrummet, hals-rulle kuddar att ha i bilen för långa drivar. För ett barn lära sig att virka, en mindre kudde för hennes dockor eller uppstoppade djur gör en rolig första projekt. Om du har en favorit afghan mönster, lägger till en samordnande kudde den perfekta finishen.

Därefter väljer du vilken typ av garn som du kommer att använda för din virkning kudde. Kuddar kan göras med hjälp av finaste bomull virka tråd till de tjock chunky garner, och allt däremellan. Om du vill att din kudde att upprätthålla en styvare form, såsom den rullade formen av en nackkudde, kommer du vill välja garn med mycket lite stretch, såsom ren bomull eller ull. Om du föredrar lite mer flexibilitet när du arbetar, akryl garn och akryl blandningar har mer att ge, vilket gör att du kan anpassa hur hårt eller mjukt du vill att kudden ska fyllda. Eftersom kuddar är små projekt, de är ett bra sätt att prova på de dyrare nyhet garner som fjäder, päls och ögonfrans garn, utan att bryta din budget.

Virka det block som du har valt som ditt mönster. Sy ett enda block direkt på en existerande kudde, med användning av standard eller nylontråd. Om du gör en dubbelsidig kudde, virka två block och KASTSTYGN ihop dem på tre sidor, lämnar en sida öppen. Sy i en foder om det behövs, och sedan saker med antingen en förformad skumform, eller lös fyllning vadd. Sy den återstående sidan stängd.

Det finns många ställen att hitta enkla mönster för en virkad kudde. Kolla in de fria mönsterblad finns hos din lokala återförsäljare, eller söka på internet för en mängd olika mönster som lämpar sig för alla typer av garn. Begränsa dig inte till kudde mönster; någon virka mönster som använder ett block design kan anpassas för att göra en kudde. Du kan också göra din egen design med grundläggande enstaka virka stygn, eller använd det här projektet att öva mönster stygn såsom V-söm eller popcorn stygn. Möjligheterna är oändliga, så låt fantasin hjälpa dig att skapa något som en-av-a-kind, skräddarsy exakt hur du vill ha det.

  • Många olika mönster kan användas för att skapa en virkad front för en redan existerande kudde.
  • Novelty garner, som ögonhår garn, är relativt billiga.
  • Akryl garn är idealisk för att utforma en virkad kudde.