Struken Kortkommando

January 19

Ordet ger snabbtangenter för många olika formateringsalternativ. En vanlig formatering attribut som inte har en sådan kombination är genomstruken. De flesta människor lägga till det genom att visa dialogrutan Teckensnitt och sedan välja Struken i området Effekter i dialogrutan.

Du kan definiera din egen kortkommando för strykning genom att anpassa Word. Allt du behöver göra är att följa dessa steg:

 1. Tryck på Ctrl + D eller välj Font från menyn Format. Word visar fliken Teckensnitt i dialogrutan Teckensnitt. (Se figur 1.)

  Struken Kortkommando

  Figur 1. fliken Teckensnitt i dialogrutan Teckensnitt.

 2. Håll ned Alt + Ctrl och samtidigt trycka på plustecknet på det numeriska tangentbordet. Muspekaren förvandlas till en klöversymbol.
 3. Klicka på Struken kryssrutan i dialogrutan Teckensnitt. (När du flyttar muspekaren att göra sig redo för att klicka, kan muspekaren ändra tillbaka till en pil i stället för en klöver,. Detta är OK) När du klickar, visar Word dialogrutan Anpassa tangentbord ruta med insättningspunkten blinkande i Ange nytt kortkommando rutan. (Se figur 2.)

  Struken Kortkommando

  Figur 2. dialogrutan Anpassa tangentbord ruta.

 4. Skriv vad kortkommando som du vill använda för strykning formatet. Håll bara ned oavsett vilken kombination av Alt, Ctrl och Skift tangenter som du vill ha och tryck sedan på önskad tangent för att gå med denna kombination. Om kombinationen är redan taget, visar att informationen strax under Anpassa tangentbord dialogrutan och du kan sedan byta till en annan kortkommando. (En bra kombination att tänka på är Alt + Skift + S eller Ctrl + Alt + S, varken som används i en standardinstallation av Word.)
 5. Klicka på Tilldela knappen. Den kortkommando nu tilldelats tillämpa strykning.
 6. Klicka på Stäng för att avvisa dialogrutan Anpassa tangentbord ruta.
 7. Klicka på Avbryt för att avfärda dialogrutan Teckensnitt.

Det bör noteras att det finns en mängd olika sätt som du kan visa dialogrutan Anpassa tangentbord ruta, vilket är nödvändigt för stegen ovan. Den metod som används i dessa steg valdes eftersom efter du slutför steg 1 till 3, är dialogrutan Anpassa tangentbord ruta redan ifylld med rätt inställningar för att åberopa strykning. Om du använder en annan metod för att visa dialogrutan måste du göra specifika inställningar i den dialogruta som krävs för att tillämpa strykning. (Med andra ord, ovanstående metod att åberopa dialogrutan Anpassa tangentbord ruta sparar lite tid jämfört med andra metoder.)

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (418) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Struken Kortkommando.