Hur tar jag bort Whiteheads?

June 11

Flera metoder kan ta bort whiteheads från huden, och kan omfatta söker en professionell hudläkare eller kosmetolog för råd. Ta bort white är typiskt svårare än att bli av med pormaskar eftersom de bildar i djupare hudlagren. Ånga, kommersiella hud produkter, och exfolierande kan användas för att minska whiteheads utan att orsaka permanent ärrbildning. Citronsaft kan också öppna tilltäppta porer för att göra bort lättare.

Whiteheads, även kallade slutna komedoner, utvecklas från olja som täpper porerna. De orsakas av dålig hud hygien, hormonell obalans, och brist på fukt i huden. Denna form av akne visas vanligen i ansiktet, bland annat på pannan, näsan, under ögonlocken, och hakan. Tonårsflickor kan hantera white som hormonella nivåer förändras varje månad.

Ångan metod att ta bort white representerar en urgammal sätt att behandla denna typ av akne hemma. En antibakteriell tvål kan användas för att grundligt rengöra ansiktet och händerna innan utsätta huden för ånga. Vissa människor gör ett tält över en kastrull eller skål med kokande vatten för att hålla ångan från att fly. När porer öppna, kanske bomullstussar användas för att pressa döda hudceller och olja från stötar. En antibakteriell kräm kan appliceras för att förhindra infektion efter ångande ta bort whiteheads.

En annan teknik för att behandla whiteheads involverar en pasta som fungerar som avlövningsmedel. Varma kompresser kan användas i stället för ånga för att öppna tilltäppta porer innan du använder en steril nål för att knuffa bakterier ur comedomes. Detta bör följas av en exfolierande produkt som kan köpas eller göras hemma. Oatmeal eller majsmjöl blandat med yoghurt för att bilda en pasta kan masseras in i huden innan du sköljer av.

Kommersiellt beredd akne grädde kan också ta bort whiteheads. Produkter som innehåller retinoid, en form av vitamin A, kan minska uppkomsten av dessa fläckar och hindra dem från att bildas. Krämer gjorda med salicylsyra eller bensoylperoxid kan också bidra till att undanröja white, men tenderar att torka ut huden. De flesta hudläkare avråder klämma för att ta bort whiteheads eftersom det kan sprida bakterier och orsaka ärr.

Förhindra akne kan vara lättare än att bli av med det. Huden bör hållas rena genom att tvätta två gånger om dagen och exfolierande döda hudceller två gånger i månaden. Att hålla porerna öppna kan eliminera behovet av att ta bort white senare. Krämer eller lotion med en petroleum bas, och tung makeup, kanske aktivera olja körtlar och täppa porerna. Ta bort makeup innan du går till sängs också kan bidra till att förebygga acne.

  • Ta bort makeup innan du går till sängs är ett bra sätt att förebygga acne.
  • Popping white felaktigt kan leda till allvarlig ärrbildning.
  • Det finns ett antal rengöringsprodukter på marknaden för att bidra till att minska förekomsten av finnar.
  • Antibakteriella krämer kan hjälpa white läka snabbare.
  • Whiteheads är vanliga på en panna.
  • En comedone extraktor med en vass spets som är bäst för användning på en Whitehead.