Fastställande läckande rör

February 23

Vi fick ett automatiskt telefonsamtal från vattenbolaget för flera månader sedan. Den glada kvinnliga röst inspelningen berättade att vi hade använt en över genomsnittet mängd vatten den veckan. Förskräckt, och förväntar sig en orimliga vattenräkning följande månad, vi kontrollerat alla de synliga rören i huset, såg till att toaletter inte rinnande vatten, och kontrolleras de yttre kranar i huset. Vi fick inga kontrollampa tecken på läckage, och höll andan tills vatten räkningen kom. Tydligen, och mycket till vår lättnad, vattenbolaget hade misdialed och kallade fel adress.

Dock har det funnits tider i andra situationer där jag har haft att ta itu med läckande rör. En obehaglig omständighet fann mig under kryp av huset, försöker lappa en burst pipe i den kallaste delen av vintern. Om du har läckande rör, följ dessa steg för fastställande av dem:

  1. Stäng av vattentillförseln. Du hittar avstängningsventil nära Rörmokarartiklar.
  2. Helt torka torrt röret som läcker.
  3. Bestäm om läckan är orsakad av en lös koppling. Om det är, helt enkelt dra åt skarven, vrid vattnet igen, och observera om läckan har stoppats.

Om läckaget har upphört, är din knepig klar. Om du fortfarande ser vatten spyr, innebär att du har en spricka eller ett hål i röret. För att patcha spricka eller hål, så här:

  1. Stäng av vattnet vid avstängningsventilen och torka röret helt.
  2. Bestäm läget för spricka eller hål och täck den tätt och helt med epoxi.
  3. Linda eltejp eller vit tråd tejp runt röret, som täcker spricka eller hål, och sedan täcka bandet med ett tjockt lager av epoxi.
  4. Skär ett avsnitt av gummi och vira den runt röret. Håll gummit på plats tills den häftar vid röret.
  5. Montera flera klämmor av metall pipe eller plasttråd-band till gummi och dra åt dem så hårt du kan mot röret. Om du arbetar med PVC-rör, se till att inte över-skärpa, eftersom du kan krossa eller knäcka röret vidare.
  6. Låt projektet härda i minst en timme.

När du har gjort det möjligt för röret att bota, slå på vattnet igen och leta efter läckor. Om du fortfarande ser vatten läcker, så du kanske behöver ringa en rörmokare.