Hur kan jag göra glass med en kaffe Can?

February 19

Du kan göra glass med en kopp kaffe kan helt enkelt, även om du kommer att behöva lite förnödenheter utöver kaffekanna. En av fördelarna med att göra glass på detta sätt är att det är billigt och enkelt, och många människor tycker att det är väldigt roligt också. Om du inte gör glass väldigt ofta, är i allmänhet bättre att köpa en glassmaskin med hjälp av kaffe kan tekniken, en glassmaskin kan vara dyrt och de tenderar att äta upp utrymme i köket. Du kan också göra glass med en kaffe burk som klass projekt i skolan eller som en introduktion till matlagning med yngre barn.

För att göra glass med en kopp kaffe kan, du kommer att behöva: en stor kaffe kan, en mindre lufttät kan som passar bekvämt inne, lite is, bergsalt, och, naturligtvis, glass bas. Du kan hitta recept på glass bas i många kokböcker, och det är också möjligt att köpa glass bas eller glassblandningar i butiken. För rik, krämig glass, använd en fransk stil vaniljsås bas, medan det för glass som kräver lite mindre arbete, kan du prova New York stil glass, som är gjord med bara grädde, mjölk, socker och smakämnen, oftast med fyra delar av en lika grädde och mjölk blandas till en del socker.

Börja med att tvätta ut din lufttät mindre kan mycket noga, att kontrollera att det är vattentätt i processen: om vatten kvar i burken när den är förseglad, innebär detta att isiga, kommer salta vattnet inte tränga in från utsidan när du gör glass. Du kan ofta använda en liten kaffe burk för detta ändamål, även om resor muggar kan också fungera mycket bra, så länge de har toppar som kan låsas ned. Även om du kan använda en plastbehållare, är metall bättre, eftersom det kommer att leda kylan mer effektivt. Vissa människor ens använda plastpåsar som kan täta istället för fasta containrar. Fyll behållaren med din glass bas, men tänk på att glassen expanderar när det fryser, så lämna massor av andrum: inte mer än 1/3 av behållaren ska fyllas med glass bas.

Därefter gör ett lager av is och salt på botten av den större burken. Saltet sänker frystemperaturen för isen, vilket gör behållaren kallare än det skulle vara med is ensam. Sätt i förseglade mindre behållare, och packa isen runt sidan och toppen, så att den är helt omgiven av is. Slutligen, säkra locket på större burken.

Hitta ett hårt golv och ett brett plan utrymme, tillsammans med en partner. Rulla kaffe kan och tillbaka mellan er för åtta till 10 minuter, och sedan försiktigt öppna burken, ta bort den inre behållaren och kontrollera konsistensen. Om glassen inte satt, satte nytt förseglade inner kan backa in i den större kan, lägga till mer is och salt till packning, täta burken, och rulla i åtta minuter, vid vilken tidpunkt den borde ha härdat.

När du gör glass i en kaffe burk, tenderar kondens visas runt utsidan av burken. Av denna anledning kan det vara en bra idé att arbeta utanför, eller att arbeta på ett golv som lätt kan rengöras. Kaffet burk kan även scuff kakel eller trägolv, vilket är något att tänka på när man väljer en plats.

  • Bergsalt, som används för att göra glass i en kaffekanna.
  • Det behövs grädde för att göra glass.
  • En glass.