Hur blir jag en ayurvedisk läkare?

March 1

För att bli en ayurvedisk läkare, börja med att lära ayurveda på en respektabel skola. De bästa ayurvediska kurser erbjuds i Indien där Ayurveda har utövats i flera århundraden. Du kan också bli en ayurvedisk läkare där, så många människor från olika delar av världen reser till Indien för ayurvedisk utbildning och behandling. Oavsett om du kan faktiskt bli en ayurvedisk läkare på andra ställen beror på lagarna där du planerar att träna.

Det bästa sättet att bli en ayurvedisk läkare är att delta i en ansedd skola i Indien där utbildningen kommer att ta cirka fem år att slutföra. Ayurveda har praktiserats i det landet i hundratals år och är en mycket uppskattad form av behandling. I Indien kan patienterna göra valet mellan behandlas av läkare utbildade i traditionell ayurvedisk medicin eller läkare som utbildats i västerländsk medicin. Även om du kan bli en ayurvedisk läkare i Indien, inse att du inte kan ha möjlighet att lagligt arbeta som en ayurvedisk läkare i andra länder, men du kan fortfarande kunna ge alternativ medicin rådgivning som en ayurvedisk läkare på annat håll.

Under träning för att bli en ayurvedisk läkare, förutom klasser som undervisar om fysiologi, biologi och anatomi, kommer du att utbildas för att leda andra i personlig tillväxt och utveckling. Du kommer också att lära dig om sjukdom genom kosten, andlig praxis och ta itu med de underliggande mentala och psykologiska frågor som bidrar till sjukdomen. Om du tränar för att bli en ayurvedisk läkare eller om du är en läkare som söker vidareutbildning i ayurvediska tekniker, är klasser på vissa skolor erbjuds på nätet, samt personligen. För att förbättra din upplevelse samtidigt lära Ayurveda, är det också en god idé att säkra en praktikplats med en ayurvedisk läkare.

I USA finns det ingen licens för tillfället görs tillgängliga för att bli en ayurvedisk läkare. Du kan dock, tåg att bli en ayurvedisk läkare vid ett statligt godkända ayurvedisk skolan. Du kan också bli en licensierad läkare på en annan ackrediterad skola och sedan ta del av ytterligare utbildning för att bli en ayurvedisk läkare för att kombinera båda disciplinerna i patientvården. Efter att ha avslutat alla de ayurvediska klasser som erbjuds i programmet som du väljer och få erfarenhet genom en praktikplats, kan du börja arbeta som en ayurvedisk läkare. Om fullt utbildad på platser som möjliggör en sådan, kan du också få en licens för att bli en ayurvedisk läkare.

  • De bästa ayurvediska kurser erbjuds i Indien.
  • Fyra handed massage ursprungligen praktiseras av ayurvedisk läkare.
  • Många läkare och praktiker i den ayurvediska traditionen hävdar att regelbunden anslutning till den ayurvediska livsstil leder till en förlängd livslängd.