Vilka är de olika Recumbent Bike Fördelar?

August 11

En recumbent cykel är ett bra alternativ för personer med rygg- och ledproblem som fortfarande vill spänningen i en cykeltur utan obehag. En recumbent cykel tillåter en användare att trampa i sittande ställning med överkroppen bakåtlutad i stället för framåt, som är den vanliga cykel körställning. Recumbent cykel fördelar varierar från förbättrad kardiovaskulär funktion att helt enkelt ha kul på en cykel. En persons balans kan förbättras liksom, liksom hans eller hennes muskelstyrka och allmänna hälsa. Recumbent cykel fördelar speglar ofta fördelarna med en vanlig cykeltur, men med mindre obehag.

Ridning en recumbent cykel också möjliggör ett mindre stress körställning för ryttaren. Det finns ingen övertryck på kroppen när man sitter på sätet, eftersom en recumbent cykel sätet är inte lika smal eller hård som en vanlig cykel sits. Armar och axlar inte vållar så mycket stress från stötar och vibrationer som de skulle på en vanlig cykel, vilket innebär recumbent cykel fördelar är lägre stress och skador på muskler, senor, brosk och ben i övre och nedre kroppen.

En recumbent ryttare kan ramp upp sin puls snabbt och enkelt att skörda frukterna av en aerob aktivitet. Recumbent cykel fördelar inkluderar fettförbränning för viktminskning, ökad muskelstyrka för muskeluppbyggnad och toning, förbättrad balans, och i vissa fall till och med förbättrad rörlighet. Den trampa rörelse är mycket lättare på lederna än andra aktiviteter såsom löpning, så senor, ligament och brosk faktiskt kan stärkas genom rörelsen snarare än försämrad eller försvagas.

Recumbent cykel fördelar inte, tyvärr, inkluderar enkel förvaring. Cyklarna tenderar att vara mycket större och tyngre än vanliga cyklar, och de kan vara ganska besvärligt att rida i början. Det finns en inlärningskurva för ridning som kan ta lite tid att övervinna, och lagra cykeln kan vara besvärligt i synnerhet små garage eller skjul. Reparation och underhåll av cykeln kan också vara något svårare än att behålla eller reparera en vanlig cykel, särskilt eftersom det kan vara svårt eller omöjligt att sätta liggcykel i en traditionell cykel monteringsstativet.

En av de mindre uppmärksam recumbent cykel fördelar som kan vara en av de viktigaste fördelarna är utseendet på cykeln. Medan den estetiska av cykeln inte är särskilt viktigt när det gäller visuella intryck, är det viktigt eftersom bilisterna är mer benägna att lägga märke till ovanliga ser cykeln än de är en vanlig cykel. Om bilisten är mer sannolikt att märka recumbent cykel, är han eller hon mindre benägna att oavsiktligt slå cyklisten.