Hur väljer jag det bästa icke-komedogent Moisturizer?

October 22

En icke-komedogent fuktkräm är helt enkelt en fuktighetskräm som inte är utformad för att täppa till porerna, och kan vara till nytta för dig, oavsett om du är benägna att akne. För att välja den bästa icke-komedogent fuktkräm, kommer du vanligtvis vill överväga vilka andra faktorer är viktiga för dig; Dessa kan omfatta om du helt enkelt vill ha en grundläggande fuktighetskräm, till exempel, eller om du behöver en som aktivt bekämpar acne, innehåller solskyddsmedel, eller reparationer fina linjer. Lyckligtvis finns det bokstavligen hundratals olika mjukgörande tillgängliga i butiker eller online, så du bör kunna välja den fuktighetskräm som är bäst för din hud.

För människor som söker en icke-komedogent fuktkräm som också bekämpar akne, det finns ett antal alternativ. Dessa kommer vanligtvis innefatta bensoylperoxid eller salicylsyra, båda ingredienser som kan hjälpa att behandla och förebygga finnar. De kan vara lite torkning på huden, men även när de ingår i en fuktighetskräm. Som ett resultat kommer en del människor väljer att bara använda dessa hudkräm varannan dag, såvida de inte har särskilt fläck benägen hud. Några av dessa är också något tonat, vilket kan hjälpa till att jämna ut hyn.

Det är viktigt att välja en icke-komedogent fuktkräm för både dag och natt, eftersom huden är aktivt reparera sig själv när du sover på natten. De flesta använder olika hudkräm för dagtid och kväll. Detta beror på att det är en bra idé att använda en icke-komedogent fuktkräm som också innehåller solskyddsmedel under dagen; en solskyddsfaktor på minst 15 rekommenderas generellt för att skydda huden mot solskador. En dagtid fuktkräm kan också vara lättare, för att förhindra huden från att bli fet under dagen.

En kväll icke-komedogent fuktkräm, å andra sidan, kan vara rikare och krämigare att tränga in i huden på natten, eftersom det spelar ingen roll om det gör ansiktet verkar lite oljig. Dessa innehåller ofta högre halter av vitaminer och antioxidanter samt, för att hjälpa aktivt reparera huden. Människor som vill bekämpa rynkor kan inkludera en nattkräm speciellt utformad för detta ändamål, vanligen inkluderande en ingrediens som retinol.

Body Lotion kan också finnas tillgängliga i icke-komedogent sorter, även om detta är mindre vanligt, eftersom porerna på resten av kroppen är mindre benägna att Zits och blemmor. För dem med särskilt känslig hud, kan det dock vara en god idé att leta efter den här typen av body lotion. Allergivänliga sorter finns också, för dem som behöver dem.

  • En icke-comedogenic fuktighetskräm.
  • Det är viktigt att välja en icke-komedogent ansikts fuktkräm som ger en solskyddsfaktor (SPF) på minst 15.
  • Icke-komedogent mjukgörande och krämer är utformade för att inte blockera ansikts porer.
  • De flesta använder olika hudkräm för dagen och nighttimes.
  • Icke-komedogent fuktkräm kan användas för att hjälpa till att bekämpa akne.