Vem är William McKinley?

April 9

William McKinley är mest känd som den 25: e president i Förenta staterna. Hans tjänst till landet, började dock långt före sin tid i ämbetet som president. McKinley föddes i Niles, Ohio den 29 januari 1843 och som många unga män i hans ålder tog han värvning i inbördeskriget 1861, slåss på sidan av den fackliga armén. Efter att ha tjänst i inbördeskriget, McKinley deltog Albany Law School. Han övade lag för en stund, och blev allmän åklagare av Sark County, portion från 1869 till 1871. År 1871 William McKinley gifte Ida Saxton.

William McKinley höll en republikansk plats i representanthuset under två skilda perioder. Hans första termen varade från 1877 till 1882. Under denna term McKinley var ordförande för utskottet för Översyn av lagar. McKinley andra period i representanthuset sträckte från 1885 till 1891. För några av dessa år som han varit ordförande för utskottet för möjligheter, som höll jurisdiktion över beskattning, tullar och andra inkomstskapande åtgärder, samt olika statliga program som Social Security, Arbetslöshetsersättning, Medicare, och så vidare. McKinley är särskilt känd för att skriva McKinley taxa 1890, vilket höjde skattesatsen högre än vid någon tidigare tidpunkt i historien.

År 1891, McKinley gått från sin plats i representanthuset för att tjäna som guvernör i Ohio, en post han innehade i två termer. Som guvernör, William McKinley stannade trogen sin växande rykte som en skatt-hungrig vakthund. Han införde punktskatter på företagen, begränsade de antifackliga metoder för arbetsgivare, och avrättades säkerhetslagstiftning på uppdrag av transportanställda.

1896 William McKinley lämnade kontoret som Ohio guvernör att jaga nominering som en republikansk presidentkandidat, och senare började hans berömda "veranda kampanj." I motsats till de flesta av hans republikanska kamrater, McKinley vädjade till alla klasser och etniska grupper genom att främja ideal industrin och pluralistiska välstånd. Detta gav honom en solid grepp om de åtråvärda röster från etniska arbetsmarknader grupper och stadsområden.

År 1896 blev William McKinley den 25: e president i Förenta staterna, som markerar början av den progressiva eran. Han var den siste veteran av inbördeskriget att väljas till presidentkontor. Bland hans mest kända prestationer som president var den amerikanska framgång i spansk-amerikanska kriget, annekteringen av Filippinerna, Puerto Rico, Guam och Hawaii, samt genomförandet av ett protektorat över Kuba.

Inhemskt, McKinley levde upp till sitt löfte om välstånd, att få till stånd ett återupplivande av företag och jordbruk. Förstå betydelsen av medier som ett verktyg för att iscensätta politiska dagordningen, McKinley inrättade den första Vita huset pressrum, och gav reportrar hans version av händelserna. I utrikespolitiken var William McKinley lika proaktiv. Han sköt för tillträde till utländska marknader, växande amerikanska inflytandet genom annektering och genom ändring av tariffer för att samla mer frihet i utrikeshandeln.

Den 6 september 1901 medan närvaro av det Pan-American Exposition i Buffalo, New York, William McKinley mördades. Han sköts två gånger av anarkistiska Leon Frank Czolgosz. McKinley levde i åtta dagar, men så småningom fallit för en kallbrand infektion som orsakas av fotografering. Han dog den 14 September 1901.

  • Puerto Rico blev en besittning av USA under William McKinley mandatperiod som president.
  • President McKinley inrättade den första Vita huset pressrum.