Skapa ett undantag för Windows Vista-brandväggen

March 28

Ofta, när ett program på din dator inte kan ta emot nödvändiga uppdateringar från Internet, kan orsaken vara så enkelt som Windows Vista-brandväggen förneka den tillgång. För att få ditt program körs effektivt, måste du skapa ett undantag. Med andra ord måste du tala om för Vista-brandväggen att det kan lita på din ansökan för att komma åt Internet.

Så här manuellt ändra Windows-brandväggen för att tillåta ett program för att ta emot data som skickas till den över Internet, med hjälp av FileMaker Pro som ett exempel:

 1. Välj Start → Kontrollpanelen. Under ikonen Säkerhet, klicka på Tillåt ett program i Windows-brandväggen länk.

  Skapa ett undantag för Windows Vista-brandväggen

  Du måste klicka på Fortsätt genom en UAC-meddelande, och sedan på fliken Windows-brandväggen Undantag visas.

 2. För att sätta ett program som FileMaker Pro på Exception listan för Windows-brandväggen genom att klicka på knappen Lägg till program.

  Windows-brandväggen skannar en lista över installerade program på datorn och kommer upp med en lista över möjliga program.
 3. Välj det program du vill låta peta igenom brandväggen. (Klicka på Bläddra för att hitta programmet om du inte ser det listade.) När du är klar klickar du på OK.

  Windows-brandväggen lägger programmet till dess Undantag listan. Programmet tillåts acceptera inkommande data från Internet.
 4. Klicka på OK för att få ut av Windows-brandväggen.

  Programmet kan börja ta emot data direkt.