Vad är skillnaden mellan privat och allmänna kommunikationer?

March 29

Skillnaderna mellan privata och offentliga transporter är betydande och omfattar finansiering, tillgänglighet och tillgänglighet. Kollektivtrafik finansieras, åtminstone delvis, genom skatte dollar medan privat transport etableras och finansieras genom privata företag. För resenärer, välja mellan privat och kollektivtrafik ofta innebär väger resebudgetar, resplaner och säkerheten för varje alternativ. I många fall kan resenärer upptäcker att använda en kombination av kollektivtrafik och privata alternativ känns bäst.

På många ställen, bussar, tåg, och även färjor är en del av ett kollektivtrafiksystem. Även användare kan behöva betala för att använda dessa alternativ är passagerarpriser kraftigt subventionerad av skattepengar. Kollektivtrafik är i allmänhet organiseras för att gynna det allmänna bästa, och dess tjänster nödvändigtvis begränsas av intäkter som den tar emot. Som sådan, på många områden kollektivtrafik fungerar endast under vissa timmar och dagar, och det kan finnas många områden där kollektivtrafiken är inte tillgänglig. Om en resenär försöker välja mellan att använda privata och kollektivtrafik, kommer han eller hon behöver för att överväga om kollektivtrafik verkar i det område där han eller hon vill besöka.

Privat transport, å andra sidan, är typiskt drivs av privat, vinstdrivande företag. Eftersom dessa företag är i allmänhet inte subventioneras av staten, måste passagerarna brukar betala högre priser för att använda dessa tjänster. En mycket vanlig form av privata transporter är en taxi, men det finns även delade passagerartransporter företag som verkar minivan pendeltrafik inom vissa områden, särskilt till och från flygplatserna. Från resenärernas perspektiv, med hjälp av privata transporttjänster är ofta en fråga om bekvämlighet, eftersom det är möjligt att hyra dessa tjänster under timmar och dagar där kollektivtrafik inte fungerar. Taxibilar, i synnerhet, kan ofta komma åt områden där det inte finns några busslinjer eller tåg spår.

En annan skillnad mellan privata och kollektivtrafik är att passagerare på kollektivtrafik normalt måste dela deras utrymme med stora grupper av främlingar, medan användare av privat transport kan ofta välja att vara ensam eller med sitt eget parti i ett fordon. För vissa människor, integritet och transport gör inte så mycket, även om säkerheten kan vara ett bekymmer. Som kollektivtrafik innebär normalt att plocka upp och släppa av passagerare längs en förinställd rutt, är det viktigt för resenärer att inse att kollektivtrafiken kräver ofta mer restid än privat transport. Om tiden är knapp under en viss resa, kan privat transport vara ett bättre alternativ.

  • Stadsbussar är en av de vanligaste typerna av kollektivtrafik.
  • Privata kommunikationer innehåller ofta minivan pendeltrafik till och från flygplatserna.
  • Många pendeltågssystem är offentligt ägda och drivs, särskilt i storstadsområdena.
  • Taxibilarna är en typ av privat transport.
  • Kommersiella bussbolag är en form av privat transport.