Cockatiels Fusklakan

April 25

När du först får din nymfparakit, måste du klippa sina vingar för hennes säkerhet och din goda relation. Du kommer att utveckla den närmaste relationen med din fågel om hon är lätt för dig att kontrollera och om hon behöver dig. Med klippta vingar, behöver din nymfparakit din hjälp att komma från golvet och upp till säkrare höjder. Hon behöver också gå från rum till rum. När hon behöver gå någonstans, du är den som kan få henne där. Hon har bara att räkna ut hur man ber. Som främjar tillit och kommunikation, speciellt när ni båda är framgångsrikt få dina poäng över.

Andra tecken som säger att det är dags att klippa din cockatiel s vingpennor inkluderar:

  • När din vän glida omkring i rummet lätt. Det kan betyda att det finns bara en växt ut fjäder på varje vinge att trimma, men det är allt det tar för en nymfparakit att ha en hel del luftbro.
  • När din cockatiel är i slutet av en av hennes två gånger per år molts. Hon kommer att ha ökat i nya vingfjädrar. Om du inte har märkt, kanske hon inte har märkt, heller. Men så småningom kommer hon att upptäcka att hon har makt flygningen tillbaka igen.
  • När din manliga nymfparakit är att vara uppity med dig. Han kan nå höga höjder och se ner på dig, men du kan inte nå honom. Han är kvick och kontrollerande. Klippning sina vingar kommer att göra honom lita på dig igen för transport och kommer att mjukna hans ton.
  • Om du behöver trimma tillbaka en tillfällig strö fjäder som växer i ur svängen.

När ska Clip din nymfparakiter s Nails

Trimning din cockatiel s tånaglar är en tillfällig plikt som förbättrar allas liv. Du bör klippa din fågels naglar på ett behov när det behövs, men här är hur du vet säkert när det är dags för en trim:

  • De yngsta och äldsta familjemedlemmar kan inte hålla fågeln utan att bli repig eller blåmärken. Deras hud är den mest känsliga, och hålla en nymfparakit kan vara smärtsamt för dessa familjemedlemmar om inte hans naglar klipps.
  • Naglarna är att få fastnat i dina tröjor eller i mattan. De är alldeles för lång tid för nymfparakit egen säkerhet.
  • En vandrande spik blir lång och hotar att växa upp i dynan i din nymfparakit fot. Din nymfparakit sparkar aldrig tillbaka och sätter upp fötterna, så fötterna behöver vara i bra form. Om en lång tånagel eller två hotar hans tröst, då är det dags att ta hand om dessa naglar.
  • Du kan se att naglarna är för långa. När han pinnar, de lindas runt varandra. När han går på en plan yta, tvingar de sina fötter upp från ytan istället för att bara röra vid den.
  • Din nymfparakit har en fotskada eller defekt som hindrar honom från att perching normalt. Utan slitage och perching, kan hans naglar växer för lång.

Växter giftiga för din nymfkakadua

Fåglar lever i träd, så du kanske undrar hur växter kan skada din nymfparakit, men faktum kvarstår att vissa växter är giftiga för ditt husdjur, även om din fågel inte vet det och kan försöka knapra det. Följande lista visar växter för att hålla sig borta från din nymfparakit och vice versa.

Avokado Lobelia
Svart johannes Lupine
Clematis Oleander
Kron vicker Philodendron
Dieffenbachia Julstjärna
Aubergine Rhododendron
Fingerborgsblomma Rabarber blad
Hemlock Vildvin
Liljekonvalj Yew

Säkra Krukväxter för din nymfkakadua

Att ha en nymfparakit betyder inte att du inte kan ha krukväxter, även om vissa växter är giftiga för fåglar. Men, kan en hel plantskola av växter finns i perfekt harmoni med din befjädrade vän, inklusive de i följande lista:

Afrikansk violett Apa växt
Aloe Mother-in-law tunga
Babyns tårar Palmer
Bamboo Peperomia
Begonia Pothos
Julkaktus Lila passionen vinstockar
Ferns Schefflera
Benjaminfikus Spindel växt
Fikon Svensk murgröna
Druv murgröna Wandering Judisk
Örter Sebraväxt

Ämnen skadligt för din nymfkakadua

Många av kosmetika och rengöringsprodukter som du använder utan att tänka kan vara mycket skadligt för din nymfparakit. Att vara små varelser, fåglar är känsliga för även mycket små gifter i luften, så aldrig utsätta ditt husdjur till något av följande ämnen:

Aerosolsprayer Ny matta lukt
Rök, inklusive cigarettrök Pesticider
Rengöringsmedel Rumsfräschare
Gas som avges från nonstick köksredskap när det överhettad (över 530 ° F) Rug renare
Hårsprej Doftljus
Naturlig gasläcka Självrengör-ugnsspray