Vilka är de olika typerna av Couscous Salads?

May 7

De flesta kockar kommer att erkänna att de har inte träffat någon couscous sallader de inte älskar. Allt på egen hand, couscous har charm, vare sig det kommer från Marocko, Libanon, Israel, eller en annan lokal med egen läcker variation. Couscous, vilket är stjärnan i många varma rätter, lyser mest klart när den presenteras som en sallad. Det är en vänlig mat, välkomna till allt från frukt till nötter, till lök vitlök, ingefära till örter och stek till tofu.

Marockanska couscous är den traditionella maten bekant för de flesta människor. När kokande vatten tillsätts till dessa oregelbundet formade mannagryn bitar, storleken på ett sesamfrö, det tar bara två minuter för matlagning att vara komplett. Israelisk couscous, perfekta små glober av smak, är tätare och därför ta lite längre tid att laga mat, och libanesisk couscous, om storleken på gröna ärtor, kräver några minuter längre ändå.

Kanske det enklaste couscous sallad kommer som ett resultat av en kort playdate med lite vitlök, en bra mängd väl hackad persilja, och några bästa kvalitet olivolja. Malet eller fint skivad torkade tomaterna kommer att lägga lite zing. Då kommer rosta en handfull pinjenötter att strö på toppen gör den speciell.

Naturligtvis några kockar är nöjda med enkla, och för dem, presenterar sig couscous som den perfekta duken oavsett färg de väljer. Det är en outtalad men ändå verkställ lag som vitlök, vare malet, rå, eller sauterat en minut eller två, är ett krav för rättfärdiga couscous sallader. De flesta sallader kommer också tigga för en stor naturläkemedel eller kryddig anteckning, såsom basilika, curry, eller en frukt smaksatt olja. Det går bra att lagret några smaker så länge man dominerar.

Couscous sallader är inte det minsta blyg. De älskar att leka med ett sortiment av råa eller kokta grönsaker, som morötter, gröna bönor eller paprika. Couscous sallad med en vegetabilisk bas går bra med några hackade oliver, antingen fyllda grön eller svart olja botas, liksom.

Det finns ingen anledning att hålla sig till beprövade och sant. Hackade päron, äpplen, persikor eller plommon kommer lägga lite mumsa av sötma som kommer att göra diner leende. Hackade valnötter eller pekannötter instoppat i denna blandning, och kanske några färska myntablad, skapar en sommartid lunch som ger omedelbar cool.

Det finns massor av sätt att lägga protein till couscous sallader. Strimlad kyckling, tärnad biff, eller några bitar av hård eller mjuk korv sätta smak mätaren till nya höjder. För nonmeat eaters är tärnad tempeh som blivit lätt brynt i en traktörpanna ett bra val. Naturligtvis den enklaste couscous-sallad serveras med en gurka och yoghurt sida kommer att komplettera proteinet och göra en måltid som skulle tillfredsställa även pickiest eater.

  • Couscous sallader är lätt att anpassa till många olika grönsaker.
  • Myntablad kan vara med i couscous sallader.
  • Hackad frukt, liksom persikor, kan lägga sötma till en couscoussallad.
  • Valnötter kan vara en god tillägg till couscoussallad.