Vad är Tire betyg?

November 24

Däck betyg är standardiserade betyg som används för att förmedla information till konsumenterna om däcksäkerhet och lämpliga villkor för vissa typer av däck. Vissa betyg skrivs direkt på däcket, medan andra kan hittas i databaser som sköts av statliga myndigheter som utför däck betyg. När du köper däck, bör människor definitivt forskning sina betyg, som att få däcken med rätt rating kan spara tid, göra en bil säkrare och förbättra prestanda.

En hel del information är tryckt på ett däck, innefattande storlek och typ. Dessutom är en kort nummer / bokstavskombination som 90T tryckt på däcket för att ge information om dess belastningsindex och hastighetsindex. Dessa två däck betyg visar hur mycket vikt däcket kan bära, och den maximala hastighet med vilken den kan säkert användas. Som en allmän regel gäller att ju högre belastnings- / hastighetsindex, desto bättre. Diagram finns tillgängliga för att konvertera last och hastighetsindex: i exemplet ovan, kan däcket bära 1,323 pounds (600 kg), och resor till 118 miles per timme (kilometer per timme).

Andra däck betyg inkluderar Treadwear betyg, som visar hur lång tid det kommer att ta för däcket att bära ner, med högre betyg är mer önskvärda, och drag betyg, visar hur väl däcket presterar under våta förhållanden. Slutligen kan temperatur betyg som bestäms genom att testa däck i höga temperaturer också vara mycket värdefullt. Den högre betyg, desto bättre däckkvaliteten.

Olika applikationer kräver olika betyg. Någon som gör en hel del motorväg körning i öknen vill ha en bil med hög hastighet index, hög slitbaneförslitning rating, och hög rating temperatur. Någon som halar främst tunga laster runt staden skulle vara mer oroad med belastningsindex. Vissa biltillverkare ger också rekommendationer om däck betyg i sina handböcker eller på dörren plakat, så att förarna kan välja rätt däck.

En ansedd däckverkstad ska kunna ge information om däck betyg och hjälpa konsumenterna att välja de bästa däcken för sin bil om de inte är säkra på vilken typ av däck för att få. Konsumenterna bör komma ihåg att hög kvalitet däck kan bli dyrt, men dessa däck ofta betalar sig eftersom de håller längre, hjälpa bilarna kör mer effektivt, och bidrar till den totala säkerheten. Förutom att köpa rätt däck till en bil, är det också viktigt att komma ihåg att hålla dem och hålla dem ordentligt uppblåsta.

  • Underhålla lämpligt lufttryck i däcken är viktigt för både säkerhet och bränsleeffektivitet.
  • En kvinna fyller hennes däck med luft.
  • En viktig däck Betyget är slitbaneförslitning rating, som berättar hur lång tid det tar för däcket att bära ner.