Vad är magnolol?

November 30

Magnolol är en bioaktiv förening utvinns från Magnolia officinalis, det vetenskapliga namnet på en viss art av magnolia infödda till Kina. Föreningen är en av de aktiva ingredienserna i magnolia bark, den andra är dess syster förening honokiol. Magnolol har svampdödande egenskaper och kan också visa antibakteriella, antiallergiska och antioxiderande egenskaper.

Även intresset för magnolia har upplevt en ökning under de senaste åren, har magnolia bark använts under några 2000 år i traditionell kinesisk och japansk medicin. Ancient användning indikerade att barken var effektivt för olika åkommor relaterade till magen och tarmarna. Dessa rapporterade användningar av magnolol omfattar förbättring diarré, lindra mensvärk, och behandla gas och uppblåsthet. Den lugnande effekt på magen av föreningen har också förknippats med att hjälpa till att lindra illamående och kräkningar.

Andra förmodade positiva användningar av tillägget täcker ett varierat utbud av krämpor. En populär användning av tillägget är för användning av lungrelaterade sjukdomar som astma och andnöd. De antiinflammatoriska effekterna av föreningen har också förknippats med behandling av inflammatoriska relaterade medicinska tillstånd såsom artrit och gikt.

En annan misstänkt fördel med att konsumera magnolol är att föreningen kanske kan hämma produktionen av kortisol. Detta stressrelaterad hormon tros stimulera fett lagring i kroppen och bidrar till viktökning. Kortisol har också förknippats med diabetes, minnesproblem och andra stressrelaterade sjukdomstillstånd.

Magnolol har börjat få mer uppmärksamhet som en möjlig terapeutisk behandling för ett antal olika medicinska tillstånd. En studie i Journal of jordbruk och livsmedelskemi visade att de aktiva ingredienserna i barkextrakt kunde döda orala bakterier som förorsakat dålig andedräkt och håligheter. En annan studie i Journal of Cellular Biochemistry indikerade att substansen skulle kunna agera som ett anticancermedel, förstör bara cancerinfekterade celler utan att skada frisk vävnad.

Traditionellt är magnolol förbrukas genom att göra ett avkok, kokande flera gram av den torkade barken i varmt vatten för att göra en te. Användare av den resulterande te har beskrivit det som bitter smak, och det kan kräva lite att vänja sig. Piller som innehåller en pulverform av magnolia eller ett utdrag av de aktiva ingredienserna är också tillgängliga. Magnolia bark är allmänt tros vara säkra för daglig användning, även om den aktuella vetenskapliga kunskapen om läkemedlet gör det svårt att bestämma en lämplig dos. Baserat på traditionell användning, rekommenderade doser av örten varierar vanligtvis från 3 till 9 gram när de används i en dekokt och 250-750 milligram när ges i tablettform.

  • Magnolol kan förebygga karies.
  • Magnolol kan hämma produktionen av kortisol, medhjälp i viktminskning.
  • En populär användning av magnolol är för lungrelaterade förhållanden och andnöd.
  • Rapporterade användningar av magnolol omfattar förbättring diarré, lindra mensvärk, och behandla gas och uppblåsthet.
  • Studier har visat att magnolol kan vara effektiva vid behandling av dålig andedräkt.