Vad är Disney California Adventure?

March 8

Disney California Adventure Park, som ofta kallas DCA, är den andra parken i Anaheim Disneyland Resort. Del av en större ombyggnad av orten, Disney California Adventure öppnades i början av 2001, tema helhet ha delstaten Kalifornien. Besöks valdeltagandet har aldrig matchas upp till administrativa förväntningar, dock, och under 2007, meddelade tjänstemän en stor, flerårig översyn av hela parken.

I början av 1990-talet, planerade Disneyland Park tjänstemän att bygga en andra temapark på parkeringen platsen intill Disneyland. Efter flera olika idéer förkastades beslöt förvaltningen på Disney California Adventure, för att hedra Disney hemstat. Bygget påbörjades 1998 och parken öppnades i februari 2001. På grund av budgetproblem på grund av lägre filmförsäljning och mindre än framgångsrika Euro Disneyland, har budgeten för DCA skära dramatiskt under konstruktion. Den ursprungliga build av parken kostar runt $ $ 600.000.000 (USD), drygt 1/8 av kostnaden för $ 4 miljarder USD Tokyo DisneySea park, som också öppnades 2001.

Entrén till Disney California Adventure kallas Sunshine Plaza. Den har enorma väggmålningar av landmärken California, en stor kopia av San Franciscos Golden Gate-bron, en stor fontän och flera presentbutiker. Den innehåller också en del av resultatkorridor för DCA parader. Detta område fungerar som en inkörsport till resten av parken, och är ett av de områden som kommer att kraftigt redone under expansionen.

Hollywood Pictures Backlot området Disney California Adventure är tänkt att efterlikna den tidiga 20-talet utseende av filmen staden. Den Backlot avsnitt har flera utställningar, bland annat Turtle Prata med Crush och Muppets 3-D. De huvudsakliga rida attraktionerna i området är familjen-tema Monsters Inc: Mike och Sulley till undsättning !, och hemsökta hotell thrill ride, Tower of Terror.

The Golden State område av parken är uppdelad i flera underavdelningar, var och härma en viss del av antingen Kalifornien naturliga funktioner eller historiska platser. Avsnittet Bay Area har Golden Dreams, en film med Whoopi Goldberg som berättar historien om staten. The Pacific Wharf är modellerad efter kuststaden Monterey, och har flera restauranger. The Golden Vine Winery firar den berömda vin land Kalifornien, och innehåller två exklusiva italienska restauranger och en vinprovning bar.

Golden State avsnittet innehåller två av de mest populära åkattraktioner i parken. I Grizzly Peak, ett avsnitt med Kaliforniens vildmark, är Grizzly River Run en fartfylld resa genom forsarna som de flesta, om inte alla, beskyddare framträder dyblöt. Den Condor Flats området innehåller vad många fans anser vara DCA bästa ritt, Soarin 'Over California. Denna innovativa ride är en hängglidare simulering genom delar av Kalifornien, inklusive San Francisco, Napa, Monterey, Anza-Borrego Desert, Yosemite State Park, och naturligtvis, Disneyland själv. Gäster "flyga" i en tre-rad vagn, flera meter över marken, och de hanteras till områdes lämpligt dofter, som apelsiner och granar.

Strandpromenaden städerna Santa Monica och Santa Cruz tjänat som inspiration för Paradise Pier. Området är fyllt med karnevalsliknande åkattraktioner, spel och butiker, inklusive parken största dalbana, Kalifornien Screamin '. Paradise Pier kommer vara mottagare av en stor del av parkens översyn, som gäster har konsekvent missnöjd med bristen på teman och sammanhållning i den här delen av parken. Arbetet har redan påbörjats med byggandet av Toy Story Midway Mania, en 3-D-ride inställd att öppna under 2008.

Disney California Adventure är en utmärkt plats att tillbringa en dag på din resa till Disneyland. Med tillägg av barnvänliga småkryps Land 2003 och den planerade expansionen i hela tidiga 21-talet, ser DCA redo att bli en förstklassig nöjespark, värdig dess angränsande granne, Disneyland. Som av 2008, priserna på en enda dag på DCA idag stå på $ 56 USD för barn under nio och $ 66 USD för besökare tio och över. För en hel del, kanske du också vill överväga att köpa en park hopper biljett, som börjar vid $ 81 USD för barn och $ 91 USD för vuxna, och erbjuder samma dag antagning till både Disney California Adventure och Disneyland.

  • Grizzly Peak representerar Kaliforniens vildmark.
  • Disney California Adventure är en nöjespark tillägnad och teman efter delstaten Kalifornien.
  • Disney California Adventure har en replik av San Franciscos Golden Gate-bron.