Vad är en FireWire Converter?

May 8

En FireWire Converter är en anordning som används för att ansluta en FireWire-enhet till en annan typ av port eller vice versa. Omvandlarna kan också användas för att omvandla FireWire 400 anslutningar till 800 sådana. Olika omvandlare kommer som adapter hubbar, kablar och kort sätts in i användarens dator. Det behövs en FireWire omvandlare eftersom olika typer av kablar som inte kan användas med samma port på grund av deras olika former. Liksom universella seriebussen (USB) anslutningar är FireWire en metod för enheter att kommunicera med datorer vid höga hastigheter.

Olika typer av FireWire omvandlare finns, men de alla utför samma grundläggande arbete. Kabel omvandlare har en typ av anslutning på ena änden och en annan typ av anslutning på den andra änden. Hub adapter stil omvandlare är lådor terar en rad hamnar på ena sidan och en typ av kontakt på den andra sidan. En FireWire omvandlare kan också komma som ett kort med flera portar som infogar direkt i datorn.

Många olika konverteringar kan göras av en FireWire-omvandlare. Den vanligaste behov är omvandlingen mellan FireWire och USB, eller vice versa. Olika generationer av FireWire, såsom 400 och 800, har olika anslutningar. Omvandlare kan hittas som gör det möjligt för användare att använda de gamla ledningarna med de nya hamnarna. De flesta av dessa omvandlare finns i kabel, adapter, och i form av kort.

Omvandlare behövs eftersom olika kablar inte passar in i hamnar avsedda för andra kablar. Till exempel kan en USB-port och kabel är helt rektangulär form, men en FireWire port och kabel har en aning avsmalnande änden. Den högsta hastigheten för anslutningarna skiljer sig också, vilket skulle göra att använda dem omväxlande svårt. Användare med en FireWire-anslutning på en digitalkamera, men ingen motsvarande port på datorn inte skulle kunna överföra data utan hjälp av en FireWire-omvandlare.

FireWire anslutningar fungerar på samma sätt som de mer populära USB-anslutningar. De flesta datoranvändare behöver något för att hjälpa olika enheter kommunicerar med varandra. USB och FireWire syfta både för att uppfylla detta behov genom att tillhandahålla enkla anslutningar mellan datorer och externa enheter som kameror och externa hårddiskar. För majoriteten av de två anslutningarna historia, har FireWire hade en överlägsen överföringshastighet, med USB 2.0 som ger 480 megabyte per sekund och FireWire 800 ger 800 megabyte per sekund. Nästa generation av USB-anslutning, USB 3.0, är ​​ännu snabbare, med en teoretisk filöverföring gräns på 5 gigabyte per sekund.

  • En USB-kabel till vänster om två FireWire kablar.
  • Sedan 2010 har många enheter börjat använda USB 3.0-portar istället för FireWire-portar, vilket gör omvandlare behövs.
  • En FireWire port.