Vad är Sailmail?

January 2

SailMail är ett system för att skicka och ta emot e-post särskilt utformade för användning ombord på båtar eller andra typer av båtar när de är till sjöss, särskilt i områden kommunikation där med vanliga Internet-anslutningar är ofta svårt eller omöjligt. Detta e-postkommunikation systemet upprätthålls av en ideell organisation yacht-ägare kallas SailMail Association, och medlemskap i denna organisation är skyldig att använda sig av SailMail. Detta system var ursprungligen en uteslutande radiobaserat e-postsystem, med hjälp av ett nätverk av radiostationer över hela världen, men det nu också använder sig av vanliga Internet och satellitkommunikation. Användarna behöver inte en amatörradiolicens, men behöver en marin radiolicens, vilket krävs avklarad examen. För att kunna använda den här e-postsystem, måste ett program som heter Airmail SailMail även installeras på datorn som används för kommunikation.

Den SailMail Föreningen driver och underhåller ett globalt nätverk av privata, högfrekventa radiostationer. Varje station är belägen i ett kustområde, och tillsammans dessa radiostationer vara världsomspännande för föreningens medlemmar. Platser för dessa radiostationer inkluderar San Diego i Kalifornien, USA; Firefly i New South Wales, Australien; och Maputo i Moçambique, Afrika.

Detta e-postsystem gör det också för att skicka och ta emot e-post med en satellit-anslutning, till exempel Iridium eller Global satelliter. En Internet-anslutning, till exempel Wi-Fi eller mobilnät, kan också användas för att komma åt SailMail. Denna funktion kallas SailMail webmail, och används oftast när båtfolket är i en hamn eller på land, där tillgång till Internet är vanligare. E-postmeddelanden kan också nås med hjälp av en webbaserad e-postläsare, till exempel om man använder en offentlig dator.

Det finns inga avgifter per meddelande, och inte heller några anslutningsavgifter för denna e-kommunikationssystem. Dock är medlemskapet i SailMail Assocation krävs för att använda systemet. Medlemsavgifter betalas per fartyg, per år. Detta ger medlemmarna möjlighet att använda alla föreningens radiostationer i högst 90 minuter per vecka.

Flygpost, programvaran som behövs för att använda denna e-postsystem, innefattar en e-postklient som gör det möjligt att skicka och ta emot e-post med eller utan bilagor, och har också datakomprimering, vilket gör överföringen av e-post snabbare, samt spam och virusskydd . Programvaran ger också användarna möjlighet att lägga till funktioner som väderrapporter till deras e-posttjänst.

  • Modern SailMail får använda satellitkommunikation.