Vad är Aloe extrakt?

January 7

Aloe extrakt kan hänvisa till två produkter av aloe vera växten. En typ av aloeextrakt är en gel som utsöndras från de brutna blad av växten. Den andra typen, som även kallas aloe juice, är en latex som kommer från den inre ytan av aloelöven. Aloe gel har en bred variation av topiska användningar för mindre hudåkommor, såsom solbränna och små skärsår, medan aloe saft säljs ett oralt näringstillskott.

Aloe är en suckulent växt som hör hemma i Medelhavsområdet och är nu odlas i hela världen. Den har stora, tjocka, svärd-liknande blad med tandade kanter, och kan bli upp till 39 inches (99 cm) högväxt. De äldre anläggningar kan ha gula eller orange blommor. Det finns många sorter av aloe, men bara aloe vera, eller sanna aloe, tros ha medicinska egenskaper. Dess användning som en helande anläggning i traditionell medicin går tillbaka tusentals år.

Den gelform av aloeextrakt kan erhållas genom att klämma ett blad skärs från växten. Denna gel kan appliceras direkt på huden. Aloe vera gel används för att lindra och minska skador från solbränna samt andra mindre brännskador. Den kan också användas på små skärsår och skrubbsår, där man är förvissad att påskynda läkning. Aloe extrakt är en vanlig ingrediens i krämer och lotioner på grund av dess mjukgörande egenskaper. Det säljs också i naturliga första hjälpen produkter, antingen i ren form eller i krämer eller salvor som innehåller andra ingredienser.

Latex aloeextrakt är en gul saft eller sav som är härledd från aloelöven. Juicen är oftast torkas efter extraktion för att göra kristaller som säljs som tabletter eller kosttillskott. De aktiva ingredienserna i aloe latex är anthroquinone glykosider, som fungerar som en mag laxermedel. Aloe latex används oftast som ett milt laxerande, och kan hittas i några over-the-counter läkemedel.

Användningen av aloe extrakt som en hud behandling och laxermedel är väletablerat, men många andra påståenden av anläggningens fördelar, bland annat förebyggande av cancer och aids behandling, är till stor del ogrundade. Medan tidiga studier tyder aloe extrakt kan vara användbar på mer allvarliga hudsjukdomar, såsom psoriasis och genital herpes, det behövs mer forskning för avgörande bevis. Användningen av aloe latex tillskott för att behandla sjukdomar som diabetes, inflammatorisk tarmsjukdom, och HIV har inte studerats tillräckligt på människor för att bestämma dess effektivitet.

  • Aloe vera kan tas som ett komplement i juiceform.
  • Lämnar av aloe vera växt.
  • Aloe kan tillämpas på små snitt.