Vad var Custers sist stativ?

March 18

På höjden av de indiska Wars i USA, en blodig strid uppstod mellan Förenta staterna armén och en kombinerad kämpar kraft Lakota och norra Cheyenne indier. Striden, känd som slaget vid Little Big Horn, såg nedläggningen av Armyâ € s 7th kavalleri, leds av General George Armstrong Custer. Den 25 juni och 26, 1876, blev Custerâ € s kavalleri slaktas av de kombinerade indiska styrkorna i den ödesdigra slaget, bekant gemensamt och i vardagligt tal i USA som Custers sist stativ.

Efter Lakota och norra Cheyenne kom överens om att en allians, började båda stammar vandrade nära Little Big Horn River i östra Montana, en del av ett område som kallas Black Hills. Eftersom guld hade nyligen upptäckt det, vita nybyggarna kom till området i drivor för att kapitalisera på den rikedom, trots att ett fördrag hade gett indianernas rättigheter till Black Hills. Trots detta fördrag, utfärdade den amerikanska regeringen sedan en order tvinga stammarna tillbaka till sina reservationer och skickade armén att säkerställa stammens reträtter.

Custer höll sina trupper mindre än femton miles från den indiska lägret och väntade på förstärkningar, men när hans scouter återvände med informationen att indianerna hade upptäckt Cavalryâ € s spår, Custer beredd att anfalla utan ytterligare dröjsmål. Detta sätter scenen för Custers sist stativ. Custer var orolig att stammarna skulle ta upp en spridd ställning som skulle tillåta dem att attackera från alla vinklar, och Custer hade förlita sig på en överraskande attack på byn. Den 25 juni, Custer beordrade sina trupper att anfalla byn.

Den indiska motståndet var beredd för attacken. Custer avsikt att flankera lägret på tre sidor, skicka i Major Reno och kapten Benteen först medan Custer fortsatte uppför floden för att gå med i attacken. Men när han kom dit, Reno och Benteen var i reträtt och Custer var för sent att inse att han var dåligt underlägsna. Slakten som var Custers sist stativ började som de panik trupper slogs ut attacker från många vinklar, inklusive en avgift som leds av Crazy Horse.

Custer dödades i strid tillsammans med mer än två hundra av hans män efter de Lakota-Norra Cheyenne krigare omringade kavalleriet. Striden varade mindre än en timme och i slutet av det, hade Lakota-Norra Cheyenne vunnit ett betydande men kortvarig seger som Custerâ € s förstärkningar anlände slutligen två dagar senare. Medan Custers sist stativ kan ha varit förgäves, var indianerna tvingades att äntligen dra sig tillbaka.

Storleken på byn och antalet krigare däri har varit en stor källa till stridigheter bland forskare. Mycket av byn hade redan lämnat platsen i jakt på antilop, så när Custerâ € s scouter spionerade byn, kan de inte ha fått en korrekt bedömning av storleken och omfattningen av deras fiende. Omedelbart efter Custers sist stativ, stammarna gått från lägret, vilket innebär att endast sina döda för att räknas. Genom de flesta konton, dock hade Custerâ € s scouter varnat honom i förväg att lägret var ovanligt stor. Dessutom uppgifter om Custerâ € s Last Stand är grumlig i bästa fall, eftersom ingen av hans män överlevde slaget och konton från olika Lakota och norra Cheyenne varierar kraftigt.

  • Striden mellan Custer och Lakota-Norra Cheyenne krigare varade mindre än en timme.
  • Custerâ € s kavalleri slaktades av indiska styrkor i slaget vid Little Big Horn.
  • Crazy Horse ledde en anklagelse mot General Custer och hans trupper under Custers sist stativ.
  • Mount Rushmore ligger i Black Hills, vilket orsakar en del kontroverser bland indianer.